ANNONS:
ANNONS:

Holmalund spelade hem DM

I helgen har slutspelet i futsal-DM avgjorts i Grästorp. I går vann Holmalunds IF damklassen och i dag försvann Alingsås Futsal Club i semifinalen.

Olivia Sultan är en riktig Gauthioddödare.
Olivia Sultan är en riktig Gauthioddödare.

Holmalund vann faktiskt inte samtliga matcher i gårdagens slutspel. Falköpings KIK lyckades få med sig 2-2 mot Alingsåslaget, som ändå vann gruppen efter segrar mot IK Gauthiod och Bergdalens IK.

I semifinalen väntade sedan Skövde KIK, som tränas av inte helt obekante Michael Rosén. Där fick dock förre HIF-tränaren ge sig med klara 4-0, och för Holmalund väntade sedan ett nytt möte med fjolårsmästaren Gauthiod.

Den här gången var det dock Holmalunds tur att ta hem bucklan. Olivia Sultan blev matchens enda målskytt och därmed vann HIF båda mötena med Grästorpslaget med 1-0. För övrigt samma siffror som i den oerhört viktiga vinsten i slutfasen av division 1 i höstas. Då som nu var det alltså Olivia Sultan som slog till med det avgörande målet. Framgången i DM innebär också at HIF blir en av Västergötlands representanter i SM.

I dag var Alingsås Futsal Club enda lokala representant när herrarna gjorde upp i finalspelet. Där blev det förlust med 1-3 mot FC Paratodos, och därmed var det svårt att ta sig vidare från trelagsgruppen. Nu blev det 1-1 i den avslutande matchen mot Tidaholms GoIF, och det räckte inte för att ta sig till semifinal.

Vann DM på herrsidan gjorde Kronäng, som besegrade just FC Paratodos med 3-0 i finalen.

Lämna en kommentar