ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 20 – PLATS 9 och 10

Den här julkalendern innehåller inte oväntat 24 minnesluckor från det lokala fotbollsåret 2015. De inledande 17 bjuder på händelser, trender eller annat som stack ut lite över mängden, medan de sista sju luckorna innehåller topp 14 på min personliga lista över traktens bästa spelare under det gångna året.

Julkalender 2015

PLATS 10 – Peter Andersson
Efter ett par matcher som forward flyttades han ner om mittback. Och plötsligt hände det något med Södra Härene. ”Peno” styrde upp det mesta från sin mittbacksposition och var dessutom alltid ett hot på fasta situationer framåt. Avgjorde bland annat toppmötet med Vedum som skulle visa sig ordna kvalplatsen, även om kvalspelet inte blev särskilt lyckosamt. Nästa år lirar Peno i VIK i trean, och det ska blir oerhört kul att följa.

PLATS 9 – Calle Skoglöf
Mannen som började säsongen som backup och målvaktstränare fick till slut en väldigt avgörande roll. Klev in i handlingen när Olof Saarinen fick problem med höften och vaktade sedan målet i de fem raka segermatcherna som fixade kontraktet för Holmalund. Skoglöf har storleken, lugnet och pondusen i spelet, och det känns som att han nu när han blivit lite äldre även hittat jämnheten. Nästa år ser målvaktsuppsättningen i HIF stark ut med Saarinen, Ahlqvist och dessutom en förstklassig backup i Calle Skoglöf. Om han inte fortsätter att lägga beslag på förstaspaden?

Lämna en kommentar