ANNONS:
ANNONS:

Holmalunds insats imponerar mest

Första kvalhelgen är över. Med blandat lokalt resultat, får man säga.
Det som sticker ut mest är så klart Holmalunds kross av IFK Nyköping.

Bredsidan

I fredags skrev jag att det som gäller för Holmalund är att få med sig ett bra resultat hem till Alingsås. Jag tänkte inte på att det är bättre och åka upp och avgöra det här dubbelmötet redan efter första matchen. Men det alternativet fanns tydligen för HIF-tjejerna som mosade IFK Nyköping med 4-0. Vi talar alltså om en seriesegrare som endast förlorat en match på hemmaplan sedan den 25 april, cupmötet med KIF Örebro borträknat. Det laget föll med 4-0 i en match där varje mål var betydelsefullt. Om poängen varit det viktigaste kan man kanske förstå att siffrorna rinner i väg, men i den här typen av dubbelmöte räknas varje mål. Det gör 4-0 än mer imponerande, och som alla förstår ser det oförskämt bra ut inför returmötet på lördag. Nu ska det till ett smärre mirakel för att Holmalund, som hållit nollan i sex raka matcher, ska falla igenom och tappa det här. Faktum är att det räcker med en halvdan insats för att hålla undan, även om det inte tycks finnas något som heter halvdana insatser i Mikael Prodérs huvud.

………………………………

Kvalet mot herrarnas division 3 var inte lika muntert. Varken Alingsås IF eller Gerdskens BK fick några poäng med sig, och även om det inte är kört än ser det oerhört svårt ut att nå division 3. Det är mycket sällan ett lag som torskar inledningsmatchen står som gruppsegrare två veckor senare. Jag var på plats på Gerdskenvallen och såg en match som GBK lika gärna kunde ha vunnit. Som så många gånger förr, både för Gerdsken och andra lag, kan förlusten härledas till det berömda spelet i straffområdena. Ett instick till friläge plus en fast situation gav två bortamål i första halvlek, medan GBK bommade chans på chans i andra ändan av planen. Man kan så klart säga att det blivit en annan match om Kristoffer Krabbe gjort 1-0 på sitt friläge efter tio minuter. Men samtidigt har GBK haft ledningen i flera matcher på senare tid och ändå inte lyckats hålla ihop det. I andra halvlek skapade hemmalaget ännu mer, men då hade de offensiva herrarna redan slutat tro på att de kan göra mål. I alla fall såg det ut så från sidan, och man lider med grabbarna som inte lyckades toffla dit bollen. Bäst i GBK var i mina ögon Jacob Borg, som än en gång visade att han är en skicklig central mittfältare. Ganska typiskt för matchen att just han som härjar på hela planen förutom i straffområdena var den som lyckades bäst med sitt dagsverke.

………………………………

FC Alingsås vann sin första kvalmatch mot Lödöse/Nygård. Starkt gjort, och nu blir det en spännande fortsättning på det kvalet.

………………………………

Lika bra gick det inte för Södra Härene. Efter 1-3 mot Kinne-Vedum är vägen mot division 5 lång och krokig.

………………………………

Erik Andersson var ute och hängde tvätt när Lunden Överås gjorde 2-0 på hörna. Får man inte glömma när man pratar om alla missade chanser framåt.

………………………………

Stod och pratade med och lyssnade på två Alingsåsprofiler på G-vallen. Vi kan kalla dem Lenny Glöder och Trago Flinik. Vid ställningen 0-2 och några feta GBK-missar sägs det här:
Glöder: ”Nu blir det snart 3-0 istället.”
Flinik: ”Det är klart att det blir.”
Två minuter senare låg 0-3 i nät och spänningen i matchen var över. De visste vad de snackade om, de där Alingsåsprofilerna.

………………………………

I Gerdskens grupp vann Kode över Falköpings FK med 8-0. Hur kan det bli sådana siffror i ett kval när två lag från fyran möts?

………………………………

Jocke Larssons målform håller i sig. Mot Landvetter var det återigen han som nätade för Alingsås IF.

………………………………

I Annelunds kvalgrupp vann Kronäng mot Hangelösa med 1-0. Det betyder att Annelund inleder sitt kval borta mot Hangelösa till helgen. Sedan avgörs det hela med hemmamatch mot Kronäng helgen där på.

………………………………

Just nu toppas kvalgrupp 8 och 9 mot trean av Kode och Landvetter. Det är rena skräpet för Västergötland om två Göteborgslag också till slut vinner grupperna. Det betyder att platserna i kvalet mot fyran och femman blir färre.

………………………………

Just nu talar allt för att både Gerdskens BK och Alingsås IF spelar kvar i fyran 2016. Trist för Alingsåsfotbollen i stort att inte få upp åtminstone ett lag till i trean.

………………………………

I söndags kom bomben att Stefan Strind ansluter som tränarkollega till Peo Häggström i VIK. Ska bli riktigt kul att följa VIK 2016.

………………………………

Växlade ett par ord med Teddy Lucic och Dessa Nilsson på Gerdskenvallen. De har båda kontrakt med Holmalund även över 2016. Förresten såg de ganska nöjda och avslappnade ut över att HIF inte är inblandat i kvalspelet.

………………………………

Om jag ska få med något som liknar Silly Season i den här Bredsidan får det bli att jag slutat som tränare i Stora Mellby SK. Ett svårt beslut, men då inget tyder på att dygnet ska få fler än 24 timmar heller under 2016 var det tyvärr enda alternativet.

………………………………

Roligt med kommentarer här på sidan. Jenny Holm fick ett antal till sin text förra veckan och till den här texten har jag fått kanske världens längsta pik för ett feltippat resultat. Kul med engagemang.

………………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar