ANNONS:
ANNONS:

”Hon drömmer om allsvenskan”

Nicole Fallqvist är veckans gästskribent. I dagens text fokuserar hon på en lagkamrat som också är ett av Alingsåsfotbollens stora framtidslöfte. 

Som jag tidigare nämnt så finns det en sak inom fotbollen som verkligen gör mig så himla lycklig. Det är när jag ser mina lagkamrater lyckas.

Enligt mig finns det ett riktigt framtidsnamn inom den lokala fotbollen. Ett namn som nämnts mycket i media den senaste tiden och som jag tror på till 110 procent. Som match efter match visar att hennes namn är något att lägga på minnet. Lisa ’‘Mini’’ Johansson är namnet.

Jag vill att ni ska få en inblick i hur hon är som person, både på och utanför planen. Jag börjar med att reda ut smeknamnet ’‘Mini’’. Detta smeknamn grundades i Holmalunds IFs akademilag när det började två Lisa Johansson samtidigt. Detta resulterade i att den ena fick namnet ’‘Töllsjö’’ och den andre fick bli ’‘Mini’’ eftersom att hon var den yngsta utav dem.

Mini, som är född 2001, har hunnit med en hel del i sin fotbollskarriär så här långt. Bland annat var hon med i laget som tog guld i Gothia Cup 2016, hon blev uttagen i ungdomslandslaget för första gången 2016 och som 16-åring gjorde hon sin debut i Elitettan 2017. Detta tycker jag är ett fotbollsfacit som förutspår vad som komma skall.

Utanför fotbollen går Mini snart in på sitt näst sista sommarlov då hon nu är klar med första året på Alströmergymnasiet. Där läser hon ekonomi i kombination med fotbollsutbildning. När hon inte spelar fotboll eller pluggar brukar hon umgås med vänner eller kolla på serier. Modern Family rekommenderar hon starkt. I omklädningsrummet är hon inte feg för att styra musiken och låten ’‘Country Roads’’ spelas alltid först.

Mini har inlett denna säsongen med en rivstart där hon stått för en hel del betydelsefulla avslut i Alingsås FC. Som inhoppare har hon gjort totalt sju mål på sju matcher, i seriespel division 1. Hon har medverkat i en U-lagsmatch hittills där det slutade med fem fullträffar och tre assist under 90 minuters speltid. 

Som medspelare vill jag tillägga att Mini är en fantastisk lagkamrat och människa. Hon har en bra attityd, höjer laget och kommer alltid med ett leende på läpparna till våra samlingar. Det som i mina ögon gör Mini till en näst intill komplett fotbollsspelare är framförallt hennes speed och teknik. Utöver detta är hon en av dom absolut bästa tvåfots-spelarna jag spelat med. Givetvis har hon saker att förbättra, men får hon bara fortsätta utvecklas i sin takt och vara skadefri tror jag att hon har något riktigt stort på gång. 

När jag ställer frågan om vad hennes mål med fotbollen är får jag ett tydligt och målmedvetet svar att hon drömmer om Allsvenskan. Hur vägen dit ser ut vet hon inte i nuläget, däremot vill hon fortsätta spela och utvecklas i Alingsås FC. Vad som händer sedan återstår att se. Jag önskar denna tjejen ett stort lycka till och hoppas få se henne på dom allsvenska arenorna i framtiden.

Vid vilken ålder ska man börja satsa på sin idrott? Vad krävs för att man ska få ihop talang med träningsvilja och den mentala biten? Det är frågor jag gärna utvecklar vid ett annat tillfälle.

Må bäst!

FAKTA NICOLE FALLQVIST
Födelseår: 1996.
Familj: Lillebror Emil, storebror Robin, mamma Annika och pappa Thomas.
Bor: Hemma med familjen centralt i Alingsås.
Klubbar i karriären: Holmalunds IF, Alingsås KIK och nu Alingsås FC.
Lokal favoritklubb: Alingsås FC.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Är för tillfället långtidsskadad, men har en plats i nybildade Alingsås FC:s A-lag. Även assisterande tränare i AFC Akademi.

Lämna en kommentar