SMSK starkast i derbyt

TV: Stora Mellby SK var starkast i onsdagens Bjärkederby. På Ollevi besegrades Långareds BoIS med 2-0, efter två mål i första halvlek.

SMSK:s vassa målskytt Patrik Svensson.

Exholmalundaren Andreas Benjaminsson, numera i SMSK.

SMSK:s keeper Andreas Olsson Atterdal.
Patrik ”Kula” Karlsson.

Det var strålande solsken när Långared och Stora Mellby drabbade samman på Ollevi mitt på Nationaldagen. Hemmalaget hade första farligheten när den specielle målskytten Patrik ”Kula”Karlsson tveksamt vinkades av för offside. Några minuter senare small det istället åt andra hållet när Patrik Svenssons inlägg till slut nådde en helt fristående Christian Cleeve vid den bortre stolpen. Han gjorde inget misstag utan rakade in 1-0 till SMSK. Enligt experterna på första parkett runt Ollevi var Patrik Svensson offside när han kom loss på vänsterkanten, så lite stolpe in för gästerna i det läget.

Målet blev starten för en bra bortaperiod där SMSK hade initiativet i matchen, och en stund senare kom också 0-2. Ett långt inkast från Daniel Andersson skarvades vidare till en i straffområdet löpande Pontus Ahlin som tryckte in bollen i nät. Långared skapade en del halvchanser i första halvlek men saknade den riktiga spetsen sista tredjedelen. SMSK å sin sida fick bra ytor att ställa om i, och just en sådan situation resulterade i en målchansutvisning just före halvtidsvilan. Daniel Andersson rann igenom och Långareds mittback Simon Linnéusson hamnade steget efter och rev den motståndaren. Domaren valde att hala fram det röda kortet och uppförsbacken var brant för Långared inför den andra halvleken.

Trots det tuffa utgångsläget var det Långared som skapade ett par farligheter direkt i andra  halvlek. Först ett inspel från vänsterkanten, sen ett vänsterskott av Patrik ”Kula” Karlsson och sedan dansande bollen på mållinjen på den efterföljande hörnan.

Men Andreas Olsson Atterdal höll tätt och en stund senare började även SMSK skapa lägen. Patrik Svensson fick den första riktigt heta när han bröt in från högerkanten och avslutade strax över ribban. Med halvtimman kvar börjad Långared sjunka längre och längre ner i banan. Med en man mindre orkade de inte forcera framåt utan Stora Mellby kunde hålla i bollen långa stunder. Det skapades också en hel del lägen att definitivt stänga matchen, men Christian Karlsson i BoIS-målet avstyrde det som kom emot honom.

Istället fick Långared en möjlighet att skapa nerv i matchen med kvarten kvar. Men Tobias Häggblom valde att söka Patrik Karlsson när han nog borde gått på eget avslut. Efter det fick hemmalaget lite energi som varade några minuter men när inte utdelningen kom var Långared ett slaget lag.