ANNONS:
ANNONS:

Hur länge går VIK obesegrat?

Påsken är avklarad och här sammanfattar jag lite av det som hänt i fotbollsväg den gångna helgen. Inledningsvis med stort fokus på Vårgårda IK.

Bredsidan_Inges_2

I fredags spelade Vårgårda IK 1-1 borta mot Gunnilse. I höstas slutade motsvarande möte 7-1 till Göteborgslaget, och även om det är skillnad på träningsmatcher och tävlingsmatcher vill jag påstå att det även är skillnad på VIK anno 2015 och VIK anno 2016.

En seriös tränare med en tydlig tanke skapar ofta seriösa spelare som försöker förstå tränarens tankar. Just det har tagit Peo Häggström och hans spelartrupp från division 5 till division 3, även om självklart hela klubben backat upp både tränare och spelare på den resan. Det enkla valet för såväl VIK som Peo och alla spelare hade varit att vara nöjda med topp fyra i trean, men istället för att slå sig till ro trampade alla parter istället till på gasen i höstas. Peo snackade in Stefan Strind i staben och klubben ordnade både tunga nyförvärv och viktiga kontraktsförlängningar. Nu förfogar VIK över två av Västergötlands mest välutbildade och ansedda tränare, och duon har dessutom fått en – med lokala ögon mätt – grym trupp att arbeta med. Internt har jag självklart ingen aning om hur hårt de spänner bågen, men jag tror att allt annat än topp tre skulle ses som ett misslyckande.

Och det med all rätt. Försäsongen har inneburit en rad imponerande resultat och 1-1 borta mot Gunnilse var ytterligare ett sådant. Spelarna växer rimligen både individuellt och som grupp med den här tränarkonstellationen, och jag tror inte att VIK kommer att förlora någon match med 7-1 den här säsongen. Frågan är om de kommer att förlora över huvudtaget? Det blir lättare att spela stabilt med en bred trupp som inte är känslig för skador och avstängningar och där har VIK det väl förspänt. Allt hänger inte på någon, men lite hänger på många och det är ofta en styrka för ett lag. Om det inte blir så att spelarna blir passiva och står och väntar på att någon annan ska kliva fram. Men så tycks det inte vara eftersom Daniel Olafsson, som man kanske trodde skulle få en mer tillbakadragen roll i år, nu gjort fyra mål på två matcher. Ett tydligt exempel på att en redan bra spelare kan bli ännu bättre med större konkurrens och en bättre omgivning. Och ett lika tydligt exempel på att Vårgårda IK har en rad spelare som kan kliva fram och avgöra en match.

………………………….

Gerdskens BK förlorade mot division 4-nykomlingen Råda med 3-0. Ett överraskande resultat, och på Twitter förklarade Niklas Andersson att GBK varit ”dåligt” och lojt”. Även det var överraskande för mig. Åker man till Lidköping på Långfredagen kan man väl se till att ta med sig inställningen? I går fick Annelund sota för det när GBK vann grannderbyt med 8-2, men om gulsvart vill vinna division 4 gäller det att leverera varje match. Men säsongen var ung och kanske var fadäsen mot Råda bara ett olycksfall i arbetet?

………………………….

Holmalunds maskineri gick på en liten mina när man föll mot Vara SK. Där trodde jag på rödvit seger, men istället blev de mållösa.

………………………….

Östadkulles damer har gjort en förhållandevis stark försäsong. Undra om det är dags att redan andra året blanda sig i den absoluta toppen av fyran?

………………………….

Jalmar Sandberg har nätat i två matcher på kort tid för Herrljunga SK. En talangfull kille, men 14-åringen har ju också lite att brås på. Pappa Jonas Sandberg Bengtsson har ju gjort en och annan poäng på Skoghälla.

………………………….

Frisco är vidare i DM efter en riktig rysare mot Vänersborgs FK. Maja Hansson blev stor blåvit hjälte med sina två mål i förlängningen efter att det slutst 1-1 efter ordinarie matchtid.

………………………….

Jag trodde att ÖSK skulle köra över Mjörn i gårdagens träningsmatch. Men antingen är ÖSK sämre än vad jag tror, eller så är Mjörn bättre än vad jag tror. Men då är också Spark bättre än vad jag tror eftersom de kryssade mot Mjörn förra veckan. Eller så ska man helt enkelt skita i att analysera enstaka träningsmatcher på det viset?

………………………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Hur länge går VIK obesegrat?”

Lämna en kommentar