ANNONS:
ANNONS:

Ingen återkomst till trean

Vi summerar helgens lokala fotboll, men fokus på Holmalunds och Gerdskens kvalmatcher.

Både HIF och GBK var dels tvungna att vinna sin respektive match och dels beroende av gruppens övriga resultat. Och det var Gerdsken som skulle visa sig vara närmast gruppseger och uppflyttning.

För när GBK började dra ifrån i sin match borta mot IFK Uddevalla var alingåsarna i division 3. Mellerud ledde borta mot Väster, och ett kryss i den matchen hade räckte för GBK:s del. Men i takt med att målen ramlade in för Gerdsken försvann Melleruds möjlighet till avacemang, och kanske att det påverkade dalslänningarnas gnista i slutet av matchen.

Väster däremot hade ju allt att spela för och när VIK-bekantingen Karl-Anton Pettersson tryckte in 2-2 var Väster endast ett mål från gruppseger, alldeles oavsett hyr många mål GBK gjorde på ett uppgivet Uddevalla. OCh ett segermål skulle också komma för göteborgarna. Väster vann med 3-2 och puttade därmed ner GBK till division 4 igen.

Brutalt att vara så nära, men samtidigt går det inte att ifrågasätta styrkeförhållandena mellan GBK och Väster efter Göteborgslaget storseger för ett par veckor sedan. Men GBK har efter den matchen gjort två fina kvalmatcher och skaffat sig värdefull erfarenhet från tuffa och avgörande matcher, vilket kan bli viktigt inför nästa år där Gulsvart – om de får köra vidare med samma trupp – bör vara en ett lag fört topp två.

……………….

Holmalund behövde lik GBK vinna sin match, helst med klara siffror. Och mot IFK Falköping ledde HIF med 7-0 redan efter en halvtimma. Jag fick ett anobymt mejl med en redogörelse för hur många i Falköpings startelva som spelat övriga kvalmatcher och det var helt enkelt inte särskilt många. Inskickaren gick till och med så långt som att ställa frågan om Falköping uppträtt respektlöst genom att ställa ett svagt lag på banan och torska så pass stort, för nu blir HIF:s goda målkvit ett vapen om det skulle uppstå en vakant plats i trean.

Men någon gruppseger blev det ändå inte för rödvitt. Velebit var gruppen bästa lag och gjorde sitt även i den sista matchen och fördsvarde därmed sin division 3-status.

Mikael Öhman meddelade efter kvalspelet att han inte blir kvar som tränare i Holmalund. Ett resultatmässigt fint sista år där HIF:s starka höst ledde till kvalspel, och det ska bli intressant att se vilken riktning HIF väljer på tränarbänken nu inför 2024.

……………….

I övrigt från kvalspelet vann Gånghester/Målryd den avgörande matchen i SMSK:s grupp. Boråsgänget lirar därmed i femman nästa år medan Tibro får kvala vidare i särspelsmatch mot Bosna.

Arentorp/Helås – som hamnade på negativ kvalplats i Annelunds och Herrljungas serie, vann sin grupp före Bosna och blir därmed kvar i femman. Töllsjö – från Mjörns femma – förlorade gruppfinalen mot Hiva/Weimer Lyrestad och får därmed kvala vidare i en särspelsmatch mot IFK Örby. Örby som blev tvåa i sin kvalgrupp efter Sparsör, som därmed avancerade upp i femman.

I kvalet mot fyran vann Skoftebyn ett avgörande derby mot Halvorstorp och räddade sig därmed kvar i divison 4.  I det kvalet möts grupptvåorna Ekedalen och Ardala i en avgörande särspelsmatch om den sista platsen i fyran.

……………….

Krille Holmén blir kvar som tränare i Annelunds IF även 2024. Det blir hans åttonde säsong vid rodret i grönvitt. Även Angelica Holmén blir kvar som tränare i klubbens färska damlag.

Vidare har Vårgårda IK har gjort klart med Samuel Thorell som ny tränare för damlaget.

……………….

Gerdsken, Hol/Säven och Stora Mellby vann fair play-ligan i sin respektive serie. Den nystartade tävlingen har ju pågått i det dolda under året, men utöver äran finns det tydligen en del prispengar i potten.

……………….

Gerdsken-ikonen Lars ”Godis” Johansson somnade in förra veckan efter en tids sjukdom. En mångårig lagledare och materialare som alltid hade koll på grejerna när man besökte G-vallen. Godis kom alltid fram och halade upp ett exemplar av den officiella laguppställning åt mig, både för hemmalaget och bortalaget. Ofta fick jag också det senaste från GBK-lägret som kunde vara av intresse för att få till en bra text om matchen. Himlen har blivit en gulsvart profil rikare.

……………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar