ANNONS:
ANNONS:

Jannesson take notes!

Gustav Torstensson har fått inspiration av Bredsidorna här på sajten och går igenom några av de lokala lagens senaste veckor.

Då var vi tillbaka på kära lokalfotboll igen för att lätta huvudet på de tankar som flugit in och ut genom skallen sen senast jag kritade ner någonting. Planerna har tinat som tur är men farbror Torstensson drar sig ändå med en seg jävla höftskada sen de frusna planerna, så jag får vänta ett par veckor till innan träningsmatcher kommer på tal för mig. 
Och på tal om träningsmatcher så tänker jag göra en egen tolkning av Mökanders uppskattade bredsida. Se det lite som let ́s dance. Torstensson och Mökander i en paso doble. Hoppas Irving slänger ur sig tian bara. (Att ha med sig är att texten skrevs vecka 8, så matcherna är från helgen vecka 7 och 6)

……………

För våran del så lirades vår första match nu i helgen borta mot Dalsjöfors på en solig Borås Arena 2. Lite tråkigt att den ska heta just Borås arena 2, kunde de inte komma på något mer kreativt, det är inte som att den sletna ojämna plastplanen är mycket till arena. Men åter till matchen. För de som tittade noga så såg man att herr GT stod som ledare i matchen, det var inte enbart för att jag skulle kunna sitta på bänken och hålla gubbarna sällskap medans de frös i skuggan, utan också för att min målvaktskollega Melker skulle ha ordentlig uppvärmning. 

Matchen i sig så blev jag nästan lite förvånad hur väl vi kunde följa matchplanen som vi kommit överens om, jämför vi detta med samma tid förra året så ser det ju betydligt mycket mer lovande ut i år. Många unga spelare som fick visa vad de går för och majoriteten gjorde inte bort sig alls utan visade framfötterna för nye coach Eijlert.
Resultatet 3-2 till de rödvita var inte alls orättvist. Sen så kändes ju Dalsjöfors inte särskilt spelsugna om man får säga så. Drog den slutsatsen typ 2 minuter in på tilläggstiden då “domarn blås av! det är ju helg för fan!” ljöd från hemmalagets spelarbänk. En helt rimlig åsikt, speciellt om man tvingas spendera lördagen i Borås. Men fotboll e alltid skoj när man vinner. 

……………

För våra seriekollegor och lillebröder i Gerdskens BK så lyckades de slå Vårgårda med 1-0 samma dag som vi var i Borås. Ett minst sagt oväntat resultat för en som inte såg mer än de sista två sekunderna av matchen. På förhand trodde jag VIK skulle leva loppan på G-vallen men det visade sig inte vara fallet. En överraskning må man säga, och vad jag har hört så var Gerdsken det bättre laget över 90 minuter plus stopptid. Gerdsken kan vara farliga i år så ingen underskattning från våran sida i alla fall.

……………

AIF lyckades vända och vinna hemma mot Kinna förra helgen, jag missade den matchen också men en fågel viskade i mitt öra att William “Willy” Goodson gjorde en bra andra halvlek mellan stolparna för AIF (den fågeln var Goodson själv så källan är ju bombsäker). Kanske den unge brittiske målvakten får fler minuter i år än förra året? Jannesson take notes!

……………

I lördags åkte Alingsås KIK på en smäll mot Eriksberg med 4-0, har inte så många kommentarer på det faktiskt då jag inte har så bra koll på KIK om jag ska vara ärlig. Får börja läsa på lite för att mina texter här på lokalfotboll inte bara ska handla om herrarna i stan.

……………

Fart och fläkt i lila dräkt är sannerligen vad Spark visade upp mot Alingsås city. Resultatet skrevs till 2-2. Spark som ser starkare ut i år än någonsin har nog goda möjligheter att göra City sällskap i femman nästa år. Man minns ju back in the days när farsgubben tränade Mjörn och man gled ner till Alströmervallen för att möta Spark, brukade sluta i stil med 12-1 till Mjörn. Så sparks pånyttfödelse är nog något alla i stan ser positivt på.

……………

Men den stora frågan är varför Vårgårda ställde in sin matchen mot görgoa Mjörn? Jag hoppas inte att det var Mjörn som ställde in för jag har svårt att se att Mjörn inte var sugna på match. Eftersom VB:s beskyddare inte kom till spel så vet vi ju inte resultatet, får nog hem och spekulera och räkna på lite ekvationer för att försöka se framför mig hur många bollar som Carter hade smällt in ifall matchen hade spelats. Jag gissar på tvåsiffrigt.
Tippat slutresultat: 11-8 till Mjörn och Dala Mjörn studsar!

……………

Då känner jag att mina tankar var slut, hoppas detta tas emot väl av alla trogna läsare. Kanske Mökander tar med sig lite till bredsidan framöver? Troligtvis inte men man vet aldrig.

 

Aja då stänger vi butiken, på återseende/ Gtinho

 

Ps: Blåvitt är otroliga, först lirar vi som prime Barcelona mot Bröndby och sen som Mjörns knattelag mot Nordic United, men en vinst är en vinst! Forza Blåvitt! Text skriven innan matchen mot Skövde. Får se ifall jag är lika munter efter den slutsignalen.

 

GUSTAV TORSTENSSON
Födelseår: 2005.
Familj: mamma, pappa, syster och en hund.
Bor: Västra Bodarna.
Klubbar i karriären: SK Mörn (ungdomsår) och  Holmalunds IF.
Lokal favoritklubb: Holmalund, men hjärtat slår lite extra för Mjörn också!
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Spelare i Holmalunds IF.

Lämna en kommentar