Vi summerar helgen

Vi drar igång en ny vecka med att summera den nyss avslutade fotbollshelgen.

Så var den så här. Den första tunga matchhelgen när även vi sämre lag och spelare kickar igång 2024. Alltid ett vårtecken och en skön puckel att hoppa över. För egen del kom mitt SMSK till spel med en bred trupp i årspremiären mot Tun. Trots en del frånvaro av olika anledningar luftades 17 spelare – inklusive mig själv. Hur mycket mina Copa ska lira i år återstår att se, men nu i lördags var det trevligt att lira 45 minuter.

Matchen som sådan blev en målrik historia där SMSK kunde avgöra sista halvtimman när 3-3 blev till 6-3. Alltid skönare att vinna än att förlora även om en träningsmatch givetvis kan ge andra svar än ett bra resultat.

…………..

Vår granne Sollebrunns AIK mötte Emtunga/Tråvad/Larv och vi hann kika sista kvarten på den innan vår match. Där reducerade Axel Skoglund till 2-3 på straff, men det blev ändå gästerna som höll undan och vann. ”De var vassare i båda straffområdena”, var tränare Per Krantz snabba analys när han vandrade av planen.

En annan Krantz, som inte är släkt med Per, gjorde sin debut i SAIK-tröjan i lördags. Rasmus Krantz – son till Östadkulles måmgåriga lirare Robert – har tagit steget över till Nya Bjärkevi  från Lenavallen och gjorde ett ganska piggt intryck de få minuter jag stod vid sidlinjen.

Bland övriga lokala lag från femman var Herrljunga och Mjörn igång med matcher. HSK mötte Valtorp i lördags och vann med klara 4-1. Alex Alm inledde och avslutade målskyttet för HSK:s del som jag tror kan bli att räkna med under 2024.

Mjörn lirade 1-1 mot Trollhättan Syrianska efter att Niklas Rosenström målat. Ett fint resultat det också.

Oliver Östlind har börjat 2024 på samma sätt som han höll på under 2023. Nämligen med att göra mål. I lördags blev det två nya fullträffar när Alingsås City vann mot Floda med 2-1.

…………..

Frisco dam åkte till Jönköping utan målvakt för att möta Mariebo. Med hemmalagets reservkeeper mellan stolparna blev det förlust med 3-0 för Daniel Anderssons gäng.

Alingsås KIK hade sin egen målvakt i Freja Andersson – som trots förlust med 3-1 gjorde en bra insats mot Sävedalen. KIK ledde matchen i paus men i den andra akten var hemmalaget starkare och vann med 3-1. 2024 har resultatmässigt inte tagit fart än för division 2-nykomlingen.

Vårgårdas damer inledde sitt matchande med att möta Alingsås KIK U. Där blev det blåvit seger med matchens enda mål.

…………..

Vårgårdas herrar åkte till Skövde för att möta stadens IFK. Tufft motstånd, vilket också visade sig i slutresultatet. Hemmalaget vann med klara 4-0.

…………..

Bättre gick det för Gerdsken som tog en ny seger. Den här gången var det Götene som fick vända hem från G-vallen tomhänt efter att Gulsvar vunnit med 3-0. En stabil inledning på säsongen för Tommy Johanssons gäng.

…………..

Holmalund har också gjort en bra februarimånad. Visserligen låg laget under med 2-0 i paus mot Sandared, men i andra halvleken vände Rödvitt till seger med 3-2. Unge talangen Lex Luiro – som enligt rapporter ser fin ut ihop med Ängberg och Nordgren på mitten – reducerade, Alfred Nilsson kvitterade och Patrik Elmander fick sista ordet med sitt 3-2-mål.

…………..

Utöver SMSK lirade även några division 6 lag match i helgen. Långared fick stryk med 5-1 mot Hedared medan Frisco fick en kanonstart på året när det blev seger med 4-1 mot Frolanda/Floby U.

Södra Härene och Spark spelade ett jämnt derby på Björkvallen där till slut gästerna drog det längsta strået. Benjamin Koliqi lite av matchvinnare med sina två mål – och han har redan visat att han har klass nog att göra stor skillnad på division 6-nivå.

…………..

Missade större delen av Liverpools bragd mot Chelsea på grund av yngsta grabbens fotbollsträning. Men kom hem lagom för att se chefen avgöra det hela och fixa ännu en buckla. Fint så.

…………..

Utöver fotboll ägnades en stor del av helgen åt att gräva. Så det är inte utan valkar i nävarna jag sitter här på söndagskvällen och plitar ner dessa rader. Men nu är det där jävla kabelröret nere i marken och solcellsgubbarna är välkomna att dyka upp.

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Vi summerar helgen”

1. Rosenkvest i målprotokollet? Betalade han bra? Folkets lirare ger bort årets första mål. Finare människa får man leta efter!