ANNONS:
ANNONS:

Jocke ”Kanon” tar över Frisco

Frisco har gjort klart med en ny tränare. Det blir Joakim Andersson som leder laget i divison 2 nästa säsong.
– Det ska bli kul, säger Herrljungakillen.

Joakim lirade många år i HSK och bor också i Herrljunga. Han kommer närmast från en assisterande roll i IK Gauthiods herrar, men har även huserat i lag som Annelund och Vara SK.

Och nu blir Friscos damer i division 2 nästa stopp för 48-åringen. Där tar han över efter att Börje Hansson hoppat in under 2020 som en nödlösning efter att Krille Holmén och Katti Ölvebo lämnat sina uppdrag i våras.

– Hade egentligen tänkt att Gauthiod skulle ha blivit mitt sista uppdrag. Men det blev så konstig säsong med coronan, så när detta dök upp kändes det roligt. Vi hade en bra höst med Gauthiod, och jag är sugen på mer fotboll. Även om man har hållit på sedan man var fem år, säger Jocke med ett skratt.

Att träna ett damlag blir en ny utmaning. Men Joakim har sin bild klar över i vilken ända han ska börja.

– Försvarsspelet ska vi sätta, det får ta den tid det tar. Överlag tycker jag att spelarna är för ärliga i dag, man måste vara smart utan att spela fult. Det gäller även på herrsidan men kanske ännu mer på damsidan, så jag tänker börja från grunden.

I truppen är det något namn som aviserat att sluta, men i det stora hela blir materialet detsamma som ramlade ur ettan i höstas. Målvakten Moa Johansson har ögonen på sig från Lidköpings FK.

– Det är väl alltid roligt att skicka spelare uppåt, men givetvis hoppas jag att hon blir kvar. Och det sista jag hörde från sektionen var att hon skulle stanna. I övrigt har jag lite koll på tjejerna i laget, även om jag är dålig på namn.

Lämna en kommentar