ANNONS:
ANNONS:

Kanonhelg för Holmalunds IF

En ny Bredsida är nu både skriven och publicerad. Som vanligt innehåller den några av mina tankar från det som hänt i den lokala fotbollen de senaste dagarna.

Bredsidan

Vi måste börja den här Bredsidan med matchen på Gerdskenvallen. GBK brände alltså en förstklassig matchboll när det hade räckt med seger mot Skene för att vinna serien. Nu blev det torsk med 2-1, och två på pappret tuffare matcher än den mot Skene återstår. Förlust på Mjörnvallen på söndag gör att det förmodligen kommer att krävas seger i sista matchen på Fristad. En inte helt enkel uppgift i det läget. Men som GBK:s Robin Westby lär ha sagt i omklädningsrummet när gulsvart satt och deppade i går.
– Hade vi haft möjlighet att välja det här läget inför serien hade vi ju tagit det alla gånger”.
Klok man – och GBK fortfarande i förarsätet.

I samma serie är Alingsås IF på god väg att sjabbla bort sin andraplats. Visserligen har nya tvåan Ulricehamn två svåra matcher kvar, men den formkurva AIF visat på senare tid har inte varit division 3-mässig. Nu gäller det att förbereda huvudena på kval och börja hitta rätt spelmässigt för att ha en chans att nå division 3. För övrigt har Ulricehamn och tvåan i norra fyran, IFK Mariestad, just nu 42 poäng vardera, så det lär bli en rafflande kamp om den tredje direktplatsen. AIF har så klart fortfarande chansen att roffa åt sig den, men då krävs sannolikt sex poäng i de två sista matcherna.

Sex poäng skulle också Annelund behöva. Efter andra raka förlusten är laget under nedflyttningsstrecket, och nu krävs det seger hemma mot Gällstad för annars kan det ta slut redan kommande helg.

………………………………

Var på plats och såg Holmalund vinna mot Lerum i lördags. En match med mer kamp än skönspel, där det faktiskt var HIF som stod för det mesta av det lilla konstruktiva spel som syntes. Men det var inte för gladfotbollen HIF vann – utan det var för att kampviljan och stabiliteten var nog för att inte laget skulle bli tillbakatryckt av Lerums långa spel mot framför allt Henrik Forsberg. Nu har Holmalund säkrat minst kvalspel då Vara, Skara och Hestrafors redan ramlat ur.

………………………………

Holmalunds damer vann borta mot IFK Skoghall med 1-0. En riktigt tung seger, och ruskigt bra gjort. Nu gäller det att ta minst en poäng hemma mot Gauthiod så man man avgöra det hela borta mot Skepplanda i sista omgången. Skepplanda som säkrade kontraktet i helgen borde inte kunna störa ett HIF som spelar för serieseger.

………………………………

Inte lika muntert på alla andra plan. Efter helgens resultat står det klart att Östadkulle SK ramlar ur division 5 och att Södra Härene ramlar ur division 3. Bara att ta nya tag på en lägre nivå för de två klubbarna. Alingsås KIK ligger brunt till i division 2, även om det finns en mikroskopisk chans till kvalspel fortfarande.

………………………………

Efter flera raka vinster förlorade Herrljunga hemma mot Grolanda. Dessutom återstår två tuffa matcher för HSK som nu troligen inte får en framskjuten placering.

………………………………

HIF Akademi tog chansen att i praktiken avgöra serien när man vann seriefinalen mot Tvärred/Vegby. Hestrafors i sista matchen ska inte kunna stoppa Akademin – det blir spel i trean nästa år. Samma dag vann dessutom HIF:s F14 DM-finalen mot Skövde KIK. Återväxten är god med andra ord. Addera den söndagen med A-lagets bortaseger mot Skoghall så har du inget annat än en kanonhelg.

………………………………

Vårgårda IK åkte till Tidaholm och förlorade med 3-1. Det betyder att kvalplatsen är borta för Peo Häggströms gäng.

………………………………

Patrik Elmander slog till två gånger om mot ÖSK och nu är Säven/Hol mycket nära nytt kontrakt. Eftersom Brämhult och Töllsjö ska mötas kan det räcka även om Säven/Hol kammar noll i de två sista matcherna.

………………………………

Holmalund – Gauthiod. Vårgårda – Holmalund. Alingsås – Gerdsken. Sollebrunn – Stora Mellby. Kommande helg blir intressant, även om man så klart hade önskat att matcherna hade betytt lite mer för tabellerna för några av lagen.

………………………………

Vi i SMSK vann på w.o mot Västkurd i lördags. Få saker tar udden ur en laddning såsom ett matchåterbud.

………………………………

Det var många upprörda röster på Brogårdsvallen efter att Gunnilse förlorat mot HIF:s bottenkollega Lunden/Överås. Visst kan man tycka att resultatet var både konstigt och oväntat, men tycker ändå inte att man kan klandra Gunnilse för mycket. Vilja slår klass, det bevisas i stort sett varje höst när matcherna betyder mer för vissa lag än andra.

………………………………

Jessica Pettersson bjöd i lördags på en gedigen genomgång inför serieavslutningen på damsidan. Om du missade den hittar du den här. En likadan på herrsidan är planerad att publiceras senare i veckan.

………………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar