ANNONS:
ANNONS:

KIK bröt Friscos segersvit

På matchens elva inledande minuter lyckades både gästande Frisco och hemmalaget Alingsås KIK ta ledningen, då tre fullträffar noterades. En jämn kamp matchen igenom, precis som det ska vara i ett derby.
– Jag vill lyfta hela kollektivet, sa en nöjd Leo Berg i KIK-lägret efter slutsignalen, då hemmalaget lyckats vända matchen för andra gången och vinna med hela 4-3
.

Referatet med JP

Matchen hann knappt starta innan Friscos Emma Bengtsson rullade in bollen bakom Anna Nordgren i hemmamålet. Hemmalaget kvitterade inte långt därefter genom Melanie Hegseth, och minuterna efter var Amanda Gustafsson framme och lobbade in 2-1 bakom Friscos keeper Maja Bertilsson. Frisco var nära att kvittera flera gånger om men resultatet stod sig till minut 35, då bortalaget fick utdelning för sina många anfall. Cecilia Jonsson slog en frispark rätt i mål och resultatet 2-2 stod sig halvleken ut.

Andra halvlek var nära att starta som den första, men det dröjde en dryg kvart tills Frisco åter tog ledningen i matchen. Felicia Wendel i gästande Frisco gjorde inga misstag när hon rundade en utrusande Anna i KIK-målet och slog in bollen i tom kasse. Frisco höll sin ledning tills det återstod en kvart av andra halvleken och var också det lag som spelade bäst fotboll under den andra halvan.

KIK:s Melanie Hegseth höll sig framme vid en tilltrasslad situation framför Friscos mål och petade in kvitteringsmålet till 3-3. Det blev dock hemmalagets Julia Gustafsson som kom att bli matchhjälte, när hon ensam med Maja Bertilsson kunde skjuta in 4-3. Strax innan hade dock gästerna ett skott i ribban och i matchens slutminuter var det Frisco som höll i anfallen, men ett starkt KIK lyckades hålla ifrån och vinna.

– Det känns lite surt, men det är bara att gratulera KIK, sa Friscos tränare Torbjörn Berggren efter slutsignalen, och fortsatte:

– Med många vinster kommer man också närmare en förlust, och syftade på att Frisco hade full pott innan dagens match.

Hemmalagets Leo Berg var helt naturligt mer lycklig.

– Hela kollektivet visade rätt inställning idag. Med åtta startspelare borta idag hade vi igår kväll svårt att få ihop lag, men vi ringde in ett par u-lagsspelare och det var ett gäng vinnarskallar som spelade idag, berättar Leo Berg, som lyfter fram Ida Asplund, Wilma Nilsson och systrarna Gustafsson lite extra.

KIK-Frisco

2 svar på ”KIK bröt Friscos segersvit”

  1. Felicia heter Wendel i efternamn och inte Jonsson som ni skrev……Så….Felicia Wendel,och INTE Felicia Jonsson;)

    Svara

Lämna en kommentar