ANNONS:
ANNONS:

KLART: Carlsson tar över HIF

Det som vi skrev i går är nu definitivt. Jerry Carlsson tar över som huvudtränare för Holmalunds lag i Elitettan. Därmed lämnar Christer Stolt och assisterande tränaren Robert Sjöqvist sina uppdrag.
– Detta var den bästa lösningen som det kunde bli, säger sektionsordförande Joakim Larsson.

Jerry Carlsson.

Det som ligger till grund för tränarskiftet är de sportsliga resultaten. En diskussion mellan sektionen, en del spelare och Stolt/Sjöqvist har förts sedan vårsäsongens slut.

– I en elitklubb måste vi utvärdera resultaten. Nu var det flera som tyckte att vi inte tagit tillräckligt mycket poäng och efter diskussioner blev lösningen att byta tränare och låta nya personer försöka under hösten, säger Joakim Larsson.

De nya personerna blev klubbens Akademitränare. Jerry Carlsson blir huvudansvarig och Jenny Holm blir assisterande.

– Vi har sett hur Jerry har jobbat med Akademin och han har varit väldigt uppskattad där. Han arbetar målmedvetet, strukturerat och professionellt, så detta var den bästa lösningen som det kunde bli, säger Larsson, som samtidigt menar att ett tränarbyte mitt i säsong sällan är optimalt.

– Det är alltid ett risktagande och det blir en tuff omställning för tjejerna. Men vi tror på att det här ska fungera.

Avtalet med Jerry Carlsson gäller endast kommande höstsäsong.

– Det är så vi har sagt nu. Det händer så mycket i föreningen just nu att det känns bäst att göra på det sättet, säger Joakim Larsson.

Det är också klart att Miguel Edrud och Robert Ranieli tar över ansvaret för HIF Akademi i division 2.

Christer Stolt har inte varit anträffbar för en kommentar under lördagen.

Lämna en kommentar