ANNONS:
ANNONS:

Krille blir huvudtränare

Kristoffer Holmén uppgraderar sin roll i Annelunds IF från assistent till huvudtränare.
– Har funnits tankar på att det vore roligt att träna Annelund, säger 35-åringen.

Silly Season

Kristoffer Holmén.
Kristoffer Holmén.

Kristoffer Holmén kom tillbaka till Annelund inför förra årets säsong efter två år som spelande tränare i Elmer/Fåglum. Innan dess hade han varit Annelund trogen i hela karriären, och nämns ofta som klubbens bästa spelare genom tiderna. Detta då hans yngre bröder,  Samuel och Sebastian, lämnade moderklubben i unga år innan någon A-lagsdebut hann ske.

De senaste två åren har Krille fungerat som spelande assisterande tränare till Micael Johansson. Men nu är det återigen dags för den skicklige mittfältaren att bli huvudtränare, när han nästa säsong blir högsta hönset runt Annelunds A-lag.

– Jag har ju gått bredvid Micke i två år och det har funkat bra. Men det är klart att det ska bli roligt att få ha sista ordet och bestämma lite mer, säger Krille, som också längtat efter att få leda träning igen.

– Eftersom jag spelat också har Micke hållit i det mesta. Så det är också en bit som jag ser fram emot.

Organisationen runt laget är ännu inte spikad inför nästa säsong, men Kristoffer säger att han tycker det behövs en assisterande tränare eftersom han har för avsikt att fortsätta spela. Vad det gäller Micael Johansson är han aktuell för att ta plats i klubbens fotbollssektion, men där är heller inget helt klart.

På söndag spelar Annelund en match som sannolikt avgör i vilken division laget lirar 2016. Men utgångsläget är tufft, så det krävs hemma 5-0 mot Kronäng för att vinna kvalgruppen.

– Svårt läge så klart, men det har sett bra ut i veckan. Vi har alla spelare tillgängliga och siktar på att få in ett eller ett par tidiga mål, det skulle tvinga Kronäng att gå framåt. Så vi tror fortfarande på att vi ska klara det här, säger Krille.

Micael Johansson blir inte kvar som tränare, men får kanske en annan roll i Annelund.
Micael Johansson blir inte kvar som tränare, men får kanske en annan roll i Annelund.

Lämna en kommentar