ANNONS:
ANNONS:

Alla förutsättningar – och två heta matcher

Fyra matcher återstår för våra lokala lag. Men i Helgens Hetaste väljer vi att endast fokusera på de två som har någon betydelse för utgången i kvalet.

HH

Förutsättningar inför sista kvalhelgen
Som vi skrivit om tidigare är det division 3-kvalet som styr hur många platser som kvalen till division 4 och 5 har att slåss om. Nu inför sista omgången vet vi vilka två alternativ som kan bli aktuella. I kvalet mot trean har tråkigt nog endast ett lag från Västergötland möjlighet att vinna sin grupp. Gerdsken och Alingsås IF är redan borta, så nu vilar västgötalagens hopp på Borås AIK:s axlar. De leder sin grupp inför helgens matcher, men här kan du se hur tätt det är i den gruppen.

Om BAIK vinner gruppen räcker det med gruppseger även i kvalet mot femman och fyran. I det läget går FC Alingsås upp vid poäng i sin match medan det ”räcker” med 5-0 för Annelund.

Om BAIK inte vinner gruppen blir det en plats färre ledig i fyran och femman. Det betyder en utslagsmatch på neutral plan mellan de två gruppsegrarna i division 4-kvalet och en likadan utslagsmatch mellan de två sämsta gruppsegrarna i division 5-kvalet. I det läget kan Annelund inte klara kontraktet den här helgen medan FC Alingsås gör säkrast i att vinna sin match, gärna med stora siffror.

 

Tvärred/Vegby – FC Alingsås
Gäller: Sista gruppmatchen i kvalet mot femman.
Kommentar: FC Alingsås har allt i egna händer efter deras seger mot Lödöse/Nygård. Dessutom räcker det med kryss här för att ta hem gruppsegern då Tvärred/Vegby fick stryk mot Lödöse/Nygård förra veckan. Bättre läge än så här är svårt att få i ett kval och jag tror också att FC tar chansen. Gruppseger räcker troligtvis till avancemang, åtminstone om det blir tre poäng här. I annat fall skulle det kunna bli en utslagsmatch mot en annan gruppetta.
Tips: 1-4.

Annelunds IF – Kronängs IF
Gäller:  Sista gruppmatchen i kvalet mot fyran.
Kommentar: Efter 1-4 mot Hangelösa i lördags måste Annelund göra 5-0 på Kronäng för att vinna gruppen. Det känns som en oerhört svår uppgift, och inte ens ett tips med uteslutande hjärta kan få mig att plita ner de siffrorna. Tyvärr talar allt för att det blir division 5 på Mörlanda Sportcenter 2016.
Tips: 2-2.

Fotnot
Gerdsken och Alingsås IF spelar också sina avslutande kvalmatcher i helgen. Men deras chanser till avancemang till trean är redan borta.

Lämna en kommentar