ANNONS:
ANNONS:

Kvalspelet närmar sig

Kommande helg drar årets kvalspel i gång. Så här det det ut för våra lokala lag vars säsong inte är över.

Jacco

För Holmalunds damer gäller endast ett dubbelmöte med IFK Nyköping, där vinnaren spelaren i Elitettan 2016. HIF börjar borta nu till helgen.

I kvalet till division 3 lirar både Gerdskens BK och Alingsås IF. Grupperna ser ut som följer.

Grupp 9
Gerdsken BK
Falköpings FK
Lunden/Överås
Kode IF

Grupp 8
Alingsås IF
IFK Åmål
Ödsmåls IK
Landvetter IS

I kvalet mot fyran ska Annelund spela för nytt kontrakt. Där gäller en trelagsgrupp och där väntar Kronängs IF och Hangelösa IF, som båda kom tvåa i sina respektive division 5-serier. Noterbart är att Annelund står över första omgången.

Slutligen har vi kvalet mot division 5, där Södra Härene och FC Alingsås spelar för uppflyttning. De har hamnat i följande grupper.

Grupp 1
Södra Härene IF (börjar borta mot Kinne-Vedum)
Kinne-Vedum
Högvad

Grupp 4
FC Alingsås (börjar hemma mot Lödöse/Nygård)
Tvärred/Vegby
Lödöse/Nygård

2 svar på ”Kvalspelet närmar sig”

    • För GBK och Alingsås är det gruppseger som gäller.

      I alla övriga vet man ännu inte vad som kommer att krävas. Det beror på västgötalagens resultat i division 3-kvalet. Går många upp blir det fler platser i fyran, och då också fler i femman och sexan. Missar däremot flera västgötalag kvalet mot trean blir det också färre platser nedåt i systemet. Västergötland måste ju ”ta hand om” alla lag från division 4 och nedåt.

      För något år sedan räckte det exempelvis inte att vinna sin trelagsgrupp mot fyran (där Annelund spelar i år), utan det blev en utslagsmatch mellan de två gruppsegrarna dör vinnaren tog den enda lediga platsen i fyran.

      // Jonas

      Svara

Lämna en kommentar