ANNONS:
ANNONS:

Nu har vi facit

Det har spekulerats, diskuterats och tippats. Men nu, efter 22 omgångar, sitter vi med facit i hand i samtliga serier.

Bredsidan

Om vi börjar med det som hände i lördags. Holmalund säkrade seriesegern i division 1, och den som trodde att Skepplanda skulle kunna sätta käppar i hjulet var ganska fel ute. Visserligen var nog nykomlingen ganska nöjd med det säkrade kontraktet för ett par veckor sedan, men det är verkligen starkt av HIF att åka till Forsvallen och köra över motståndet med 6-0 i en sådan typ av match som ”inte får förloras”. En som verkligen tog sitt ansvar Antonia Ferm Sandberg som smällde dit tre av målen.

Men i stort är det defensiven som lagt grunden till seriesegern. Holmalund har inte släppt in något mål sedan 29 augusti, och höll alltså nollan i de fem sista matcherna. Det är oerhört starka papper, och något som så klart talar för alingsåsarna i kvalet mot elitettan.

Nu väntar IFK Nyköping i ett dubbelmöte och det är så klart svårt att sia om utgången där. Det man man fastslå är att Nyköping tagit 44 poäng, gjort 66 mål och släppt in 31. Motsvarande siffror för Holmalund är 57, 53 och 16. På förhand kan det så klart tala till Holmalunds fördel, men när domaren blåser igång första matchen till helgen betyder det så klart ingenting.

……………………………

Söndagens största dramatik utespelades i division 4. Gerdskens BK skulle avgöra serien hemma mot Fristad, men 1-1 räckte inte för att varken hålla undan i toppen eller för att bli bästa tvåa och därmed slippa kval. Efter tio raka segrar i våras såg det mer eller mindre klart ut, men på något sätt lyckades det hela glida GBK ur händerna. Den krassa sanningen är att säsongen inte varit tillräckligt bra efter de där tio raka segrarna. Det har bara blivit ytterligare fyra på de avslutande tolv matcherna, och nu på slutet missades fyra raka matchbollar. Nu har Niklas Andersson en delikat utmaning framför sig när det gäller att får gänget att se positivt på det stundande kvalet.

I Skepplanda svarade Annelund för en plattmatch och föll med 6-0. Den såg jag inte komma, och även i efterhand känns det som ett märkligt resultat. Annelund kan tacka Alingsås IF för deras poäng borta mot Dardania, som gjorde att Boråslaget åkte ur medan Annelund får chansen i ett kvalspel.

……………………………

Holmalunds herrar blev av med sin segersvit med dunder och brak när Falköping vann stort på Brogårdsvallen. Men de fem raka segrarna innan dess ordnade ändå nytt kontrakt på Lunden/Överås bekostnad. Det fick mig att tänka på Anthon Gustavssons kvittering mot just Lunden/Överås i premiären för ett halvår sedan. Utan den hade placeringarna varit det omvända, och vi hade haft ett kvalderby mellan Holmalund och Gerdsken.

……………………………

Södra Härene gjorde vad som krävdes och lite till hemma mot Västkurd. 5-1 talar sitt tydliga språk och det är bara att lyfta på hatten och säga grattis till både kvalplatsen och en alldeles lysande höstsäsong.

……………………………

Säven/Hol tog en oerhört viktig poäng hemma mot Trollhättans BoIS. Då övriga resultat gick emot var det just den poängen som krävdes för att slippa kvala sig kvar i femman. Starkt gjort.

……………………………

Hemsjö slutade just före Mjörn i division 6 Trollhättan. Det betyder ett litet maktskifte då det varit det omvända de senaste åren.

……………………………

FC Alingsås laddade upp för kvalet med en halvdan insats i serieavslutningen. Tror dock inte att det betyder någonting när det ska avgöras de närmsta veckorna.

……………………………

Vårgårda IK avslutade serien snyggt med 4-0 borta mot Vara SK. VIK blev nu fyra, och lyckades alltså inte bli trea som inneburit klubbrekord på Tånga hed.

……………………………

På torsdag presenteras årets sista Förstafemma. Tips och idéer tas tacksamt emot.

……………………………

Jag såg ingen lokal match utöver SMSK:s den gångna helgen. Söndagen ägnades åt min debut i Superettan, men då som kommentator och inget annat. Vill ni höra resultatet av det kan ni i efterhand ratta in Ljungskile – Värnamo på cmoreplay eller TV4-Play Premium.

……………………………

Nu går vi in i en oerhört spännande kvalmånad. Det ska bli grymt roligt, och förhoppningsvis blir det mycket publik, täta matcher och bra resultat för våra lokala lag.

……………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar