ANNONS:
ANNONS:

”Länge sedan jag skrattade så mycket”

Hanna Emanuelsson är veckans gästskribent. I dag skriver hon dels om årets träningsläger med Alingsås KIK och dels om vad klubbens A-lag har för ledstjärnor. 

Nu är det inte långt kvar till seriepremiär för oss i KIK. Rättare bestämt den 22/4 klockan 16.00 borta mot Göta BK blåser domaren igång säsongen på riktigt och på allvar. Vissa serier har redan kört igång eller är på gång, äntligen! Skönt också att våren är här och man kan gå och kolla på fotboll igen. Alltid kul att följa de lokala lagen på plats. 

I skrivande stund är jag precis hemkommen ifrån årets träningsläger som bedrevs i Oskarshamn och det känns i kroppen. Som bekant är det vanligt för lag att åka på träningsläger strax innan serien drar igång. Något som jag personligen anser är en rolig och viktig resa att göra. Många månader har gått sedan förra årets serie avslutades och tiden tills nu har mest bestått av försäsong innehållande träningar i olika former och ett fåtal träningsmatcher.

Det är ju nu det roliga börjar, det man har tränat för i dessa månader skall nu sättas på prov. Att då få avsluta försäsongen med ett träningsläger betyder mycket på olika plan, framförallt för lagsammanhållningen, den mentala och den sociala biten som är så viktigt för att en grupp skall fungera på bästa sätt. Ett träningsläger innefattar såklart mer än bara träning, det är en chans för alla att vara tillsammans utanför fotbollsplanen och komma varandra närmare. I vårt lag finns det en ganska stor åldersskillnad på spelarna, vilket gör att vi lever ganska olika liv utanför fotbollen och därför blir tillställningar som denna extra viktig tycker jag.

Helgen bestod av olika delar, både träningar, teori och lagaktiviteter. Såklart var höjdpunkten på denna resa aktiviteterna, bland annat  bjöds vi på fantastiskt roliga uppträdanden där det var länge sedan jag skrattade så mycket, minnen som man tar med sig och som man kan dela alla tillsammans är ju det bästa. Som man brukar säga ’’Delad glädje, är dubbel glädje’’. Är också sjukt imponerad av allas samarbete och kreativitet.

I allt det roliga fanns det också en del allvar, ack så viktigt skall poängteras. Vi pratade under ett teoripass om hur vi som lag vill se på oss själva, vissa riktlinjer att förhålla oss till. Som ett representationslag för Alingsås KIK är det så klart viktigt för oss spelare att ha ett gemensamt tänkt om hur vi vill framstå som lag för både oss själva, för aktiva medlemmar, tränare och utomstående. Vi kom fram till många saker men de största rubrikerna som kom upp och som jag själv kanske anser är de viktigaste handlade om:

  • Trygghet: Alla spelare skall känna en trygghet i laget, vi är ett lag tillsammans både i med- och motgång.
  • Förebilder: Vi vill såklart som damlag i vår förening vara förebilder för de yngre både på och utanför planen men också förebilder för varandra oavsett vad det kan handla om. 
  • Respekt: Vi skall alltid respektera varandra och varandras olikheter. Alla är lika mycket värda.
  • Laganda: Vi skall hela tiden jobba på vår laganda, visa trygghet och respekt gentemot varandra, samtidigt som vi inom laget skall kunna ge varandra konstruktiv kritik och pusha varandra till att vilja utvecklas mera. 
  • Glädje: För att nå framgång inom olika områden är den största nyckeln oftast glädje. Atmosfären i laget och föreningen skall hela tiden symbolisera glädje. Dock är det lika viktigt och okej att få visa andra känslor också. Att ha högt i tak är viktigt för att utvecklas och lära av sina misstag/brister. 

Detta är också något som jag tycker hela föreningen och alla inblandade ständigt aktivt jobbar med. Därför vill jag också till sist rikta ett stort stort tack till alla eldsjälar vi har i Alingsås KIK, alla ni som hela tiden jobbar ideellt för att vi tjejer skall ha de bästa möjliga förutsättningar för att utvecklas på alla plan och för att kunna spela fotboll tillsammans. Ni gör ett gediget arbete, all respekt till er, ni är fantastiska. 

VAMOS
Hanna  

FAKTA HANNA EMANUELSSON
Födelseår: 1993.
Familj:  Mamma Mia och pappa Hans ’’Gubben’’.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Alingsås KIK.
Lokal favoritklubb: Alingsås KIK.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Anfallare i Alingsås KIK.

Lämna en kommentar