ANNONS:
ANNONS:

Långhelgen är över

Vi kör igång den nya arbetsveckan med en Bredsida.

Alingsås FC är inte längre obesegrat. Hemma mot Gamla Upsala kom så dagen då inte allt stämde. Energin var inte därtill hundra procent på alla ben och då kom också så många som två insläppta mål. Det räckte inte till poäng eftersom Tove Lorén (målfarlig vänsterback i år) blev hemmalagets enda målskytt. Nu är det fem lag nom två poängs marginal i toppen av serien – så det lär bli ett jäkla race även framöver.

Tråkigt från AFC-lägret är att Anna Scavo går i gips med en skadad armbåge och blir borta några matcher ytterligare.

…………..

Frisco tog tre mycket viktiga poäng hemma mot Trollhättans FK. Enya Larsson och Bailey Carlsson (skönt med ett lättstavat efternamn på amerikanskan) blev målskyttar i 2-1-segern och Frisco fortsätter att husera precis runt det där strecket i mitten av tabellen. Roligt att även mittenlagen har något att spela för ända i kaklet i den serien i år.

…………..

Alingsås KIK inkasserade en ny förlust hemma mot Utbynäs och är fortsatt jumbo i division 2. Har under våren hört lösa rykten om justeringar i ledarstaben, men har ännu inte fått några sådana bekräftade. Vi får helt enkelt avvakta och se vad som händer på den fronten.

…………..

I derbyt i damfyran gjorde Sofia Kjellén (tidigare Andersson) comeback i moderklubben Sollebrunn/Långared. Det hjälpte dock inte mot Hemsjö som vann med 4-2, bland annat efter två mål av Lisa Andersson. Därmed blev det Hemsjö som hakade på lite längre upp i tabellen medan Bjärkelaget är kvar i botten.

Ännu längre upp hittar vi Vårgårda IK som tog klar seger borta mot Kabel Åttio/BAIK/Byttorp. Kanske, kanske finns det möjlighet att utmana de två topplagen trots allt?

…………..

Alingsås IF var numret större än Holmalund i torsdagens derby och avgjorde det hela redan i första halvlek. Benjamin Hacker gjorde 1-0 redan i matchupptakten och i paus hade gästerna dragit ifrån till 3-1. Nyförvävet – och fyndet – Patric Andersson gjorde ett av målen och är på väg att växa ut till en riktig nyckelspelare på AIF:s mittfält.

Förlusten var Holmalunds sjunde på de åtta senaste matcherna och med den tabellraden är det så klart svårt att vara något annat än sist i tabellen. Nya tag för att vända den jobbiga trenden.

Gerdskens BK räckte inte till mot IFK Skövde som besegrade Alingsåslaget med hela 5-1. Inte den matchen som GBK ska vinna kanske, så det är bara att ladda om inför Mariestad hemma senare i veckan.

Vårgårdas magi ser ut att vara försvunnen. Nu blev det 0-2 hemma mot IFK Tidaholm och nu har VIK plötsligt väldigt många poäng upp till AIF och Skövde. Vi får nog inse att det blir ett tvålagsrace i toppen och att VIK sedan är med och krigar i skiktet som gör upp om tredjeplatsen.

…………..

Slaget om Herrljunga kommun inleddes redan före avspark när Annelund presenterade Samuel Holmén. Exlandslagsmannen och det mångåriga utlandsproffset är givetvis på en annan nivå än allt annat i division 5, även om det är några år sedan han passerade zenith i karriären. Enligt rapporterna spred han ett lugn på planen och var en del i att Annelund vann på Skoghälla med klara 3-0. Annars snackas det om att Lucas Fondin var den som låg bakom alla tre målen mot sin gamla klubb.

På tal om släkten Holmén tror jag att Robert Holmén gjorde sin debut i HSK-tröjan i derbyt. Han skadade sig i vintras, men fanns nu med i laguppställningen igen.

I och med segern tog Annelund ett hopp uppåt mot mitten av tabellen. Däremot ser det fortsatt tungt ut för Herrljunga som nu är allra sist i tabellen.

…………..

I den andra femman var det en tung helg för våra lag. Mjörn räckte inte till mot topplaget IFK Trollhättan utan föll med klara 3-0. Östadkulle såg ut att gå mot poäng vid ledning 2-0 hemma på Lenavallen, men Lödöse/Nygård lyckades vänta på steken och avgjorde i slutminuterna. Motigt för ÖSK, som därmed ligger kvar under strecket.

…………..

I Boråssexan tog BK Spark årets första poäng via 2-2 mot Hedared. Roligt att komma med på pappret – det kan ge lite råg i ryggen framöver.

Alingsås City hade som väntat inga problem med jumbon Norrmalm – även om 14-1 kanske var lite större siffror än förväntat. Men en bra målskillnad kan bli viktigt i duellen med Borås AIK. Sixten Bülling hade allra roligast i målväg med fyra fullträffar.

…………..

I den parallella serien gjorde SMSK en bra insats i seriefinalen mot Arentorp/Helås. 2-0 i paus blev till 2-3 innan Adam Boensson klev in i handlingarna på allvar. Energispelaren fick i turboväxeln när de flesta övriga började sacka ihop och gjorde tre av de fyra sista målen när det blev seger med 6-3. Roligt för Boensson som är en lagspelare och slitvarg av hög division 6-klass.

I övrigt var det en ganska bra seriefinal där Arentorps/Helås rutin och tyngd kommer hålla dem kvar i toppen. Men vår seger spetsade till det något och nu är det flera lag inblandade där uppe.

Ett lag som är med och hugger är Södra Härene som vann sin match – oväntat knappt visserligen – mot Elmer/Fåglum. Nästa vecka är det vi i SMSK som ska ta oss an Hära och spelar om viktiga poäng i toppen.

Sollebrunn spelade sin match i fredags och hade enligt hörsägen problem med manskapet på grund av brett studentfirande i truppen. Till slut blev det förlust med 3-0 mot Levene/Skogslund och för tillfället är SAIK en bit efter i tabellen. Glädjande är dock att Rasmus Persson hittat tillbaka till fotbollen efter uppehåll. Han är nu tillbaka i moderklubben efter några bra säsonger i Alingsås IF innan uppehållet.

…………..

Tabellsidan blir som vanligt bättre och bättre för varje vecka som går. 

…………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar