ANNONS:
ANNONS:

Leo Berg ny huvudansvarig tränare i KIK

Alingsås KIK har gjort klart med nya tränare efter Fredrik Ekelund. Leo Berg blir huvudansvarig och till sin hjälp får han Stefan Martinsson.
– Vi är jättenöjda med den här lösningen, säger Hanna Källberg, ordförande i KIK.

Det har ryktats om att Leo Berg skulle bli nästa KIK-tränare. Och nu när allt ät spikat blir det också han som får huvudansvaret. Men eftersom han jobbar på oljeplattform i Norge får Stefan Martinsson ett något större ansvar än han haft som assistent till Fredrik Ekelund.

– Leo ger järnet när han är hemma en månad. Sen är han ju borta i två veckor och då har vi mycket goda resurser i föreningen som kommer att stötta Stefan de veckorna. Sen är även Camilla Berg med runt laget och sköter det administrativa, säger Hanna Källberg, som berättar att klubben har gått grundligt tillväga för att hitta en profil på den nya tränaren.

– Hela truppen, 32 tjejer, har fått göra en utvärdering på alla delar av den gångna säsongen. Och utifrån det resultatet tycker vi att den här lösningen passar väldigt bra. Sen är det inte tjejerna som bestämmer, men vi tycker ändå det är viktigt att alla får komma till tals.

Nu börjar planeringen inför nästa säsong, och Hanna Källberg har en förhoppning om att utveckla alla delar runt och i laget.

– Vi vill ha en tydlig struktur för hela säsongen redan i januari. Sen hoppas vi att vi ska få ihop gruppen till en enhet lite bättre nästa säsong. I år fick vi flytta upp 99:or och 00:or i damlaget så sent som i mars och vi lyckades inte riktigt få ihop det på ett bra sätt. Nu är alla med från början och det känns mycket bättre.

På tisdag är det representantskapsmöte i Vårgårda, och då bestäms troligen vilken division Alingsås KIK spelar i 2015. Om det röstas igenom att U-lagen ska spela i separata serier, blir Alingsåslaget nämligen erbjuden en plats i division 2.

– Då får vi ta ställning till hur vi ska göra med den platsen. Men vi har många duktiga tjejer och jag tror att det skulle vara en positiv utmaning att spela i tvåan, säger Hanna Källberg till sist.

Lämna en kommentar