ANNONS:
ANNONS:

Marco Stua siktar mot Italien

Marco Stua, 20, vet inte var han spelar fotboll 2015. Ett alternativ är att han lämnar Gerdskens BK och åker till Italien med Klas Ingessons son, Martin.
– Allt är väldigt oklart just nu, säger Alingsåskillen till lokalfotboll.se/0322.

Stua
Marco Stua (längst till vänster) i Elfsborgströjan.

 

Marco Stua lämnade GBK i ung ålder för IF Elfsborg. I Borås delade han lägenhet med Martin Ingesson i tre år.

– Vi lärde känna varandra riktigt bra och har fortfarande mycket kontakt. Jag lärde även känns Klas mycket och det var en jobbig tid det sista innan han gick bort. Jag ska också på hans begravning på fredag, säger Marco Stua.

För ett år sedan bytte Stua Elfsborg till Lerums IS i division II, men i höstas dök han återigen upp i Gerdskens tröja.

– Tanken var inte att jag skulle komma hem på allvar riktigt än. Jag vill fortfarande satsa på fotbollen och spelar gärna högre upp än division 4, säger han.

I Sverige har dock inte så många klubbar hört av sig. Men det kan bli ett helt annat äventyr för Marco tillsammans med Martin Arvidsson.

– Det är Klas gamla agent som han hade i Bologna som ska försöka hjälpa mig och Martin till lite provträningar nere i Italien. Det blir väl typ Serie C i så fall, men det hade varit grymt roligt att få komma ner och testa, och det blir ju ett stort äventyr också. Men det är svårt att säga om och när det blir i så fall, men agenten kommer på begravningen så då får vi träffa honom i alla fall.

Om det inte blir någon utlandsresa för Marco kan det bli en fortsättning på Gerdskenvallen.

– Om det inte dyker upp något högre upp än fyran är Gerdsken absolut ett alternativ. Nu har ju Berat (Berisha) och Deniz (Aydin) kommit tillbaka också så det kan bli kul att spela med gamla kompisar.

Lämna en kommentar