ANNONS:
ANNONS:

Liljegärd i kontakt med division I-klubb

Linnea Liljegärd från Skogsbygden blir inte kvar i allsvenska Kristianstad. Ny klubbadress för 25-åringen skulle kunna bli Nittorps IK i division I.
– Vi har pratat med Linnea, bekräftar Kenneth Sedergren i NIK.

Linnea Liljegärd har spelat allsvensk i Göteborg och varit proffs i både Ryssland och Norge innan hon kritade på för Kristianstad. Men nu har hon på sitt Twitterkonto meddelat att det inte bli någon fortsättning hos skåningarna. Ny klubbadress för den forna landslagstjejen skulle istället kunna bli Nittorps IK i division I.

– Vi har pratat med henne, men mycket mer än så finns det inte att kommentera, säger Kenneth Sedergren, som beskriver Nittorp IK som en liten förening.

– Vi vill vara ett bra alternativ för de tjejer i närområdet som vill någonting med sin fotboll, sen om det blir ett bra lag av det är det mer en bonus. Vi har som övergripande mål att spela i division 2 och även vara uppe och testa lite i ettan. Nu gick det väldigt bra i år men det är för att vi har fått fram en bra generation tjejer.

Hur kommer det sig att ni kontaktade Linnea Liljegärd?

– Det var sådana som vi kände som också kände henne. Och vi hade hört att hon eventuellt var intresserad av att inleda en tränarkarriär.

Så ni tänker er henne som spelande tränare?

– Vi har två (Lennart Josefsson och Reine Söderlind) andra tränare som det skulle passa väldigt bra att inleda en sådan karriär tillsammans med. Så det skulle kunna bli någon form av en spelande assisterande roll. Men det är väldigt långt kvar till en sådan lösning för vi har bara pratat med henne, hon har inte ens träffat våran nuvarande tränarduo.

Lokalfotboll.se/0322 har förgäves sökt Linnea Liljegärd för en kommentar.

Lämna en kommentar