ANNONS:
ANNONS:

Liten men het lista

Två kvalmatcher och en DM-final kvalar in på veckans lista.

Adas United – Alingsås IF
Vad: Kval till division 2.
Förutsättningar: Första matchen i dubbelmötet där segraren spelar vidare i ett nytt dubbelmöte.
Kommentar: Adas pressade seriesegraren Nässjö ända in i kaklet och totalt 42 poäng på seriens 20 matcher. Att jämföras med AIF:s 45 poäng på 22 matcher. Ignatrius Malki smällde in 17 bollar på 14 spelade matcher och bör rimligen vara den att hålla koll på för AIF. Niklas Klingbergs gäng har laddat för kvalet länge och AIF-tränaren kallade den här matchen klubbens viktigaste på flera år – så nu gäller det att hitta rätt anspänning för spelarna. Vet inte tillräckligt om Adas för att komma med ett underbyggt tips i matchen, men jag tror att AIF har tillräcklig tyngd och rutin för att klara det här första kvalsteget. Och då gör man bäst i att komma hem med minst ett kryss.
Tips: 2-2.

IFK Falköping – Gerdsken
Vad: Kval till division 3.
Förutsättningar: Första omgången i fyrlagsgruppen som även innehåller IF Viken och Partille. Endast gruppsegraren spelar i division 3 2023.
Kommentar: Det är mycket viktigt att inte förlora första kvalmatchen eftersom det krävs gruppseger. Serieavslutningen mot Mariestad var ändå ett klart fall framåt för GBK som jag tror har goda chanser här. Hoppas på en bra kvalstart.
Tips: 2-4.

Bergdalens IK – Alingsås FC
Vad: DM-final.
Kommentar: Guldmedaljer ska delas ut efter slutsignalen på Borås Arena och jag tror det finns goda chanser att AFC försvarar titeln. Seriekollegan Bergdalen – som tagit tillbaka Linnea Liljegärd som tränare – krigar för överlevnad i Elitettan och AFC har en högre högstanivå och en högre stabilitet. Dessutom är det spelledigt i serien den här helgen så båda lagen kan fokusera fullt ut på den här finalen – som jag tror att AFC vinner.
Tips: 1-3.

Lämna en kommentar