ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 1 – Stolpskottet

Den här julkalendern innehåller 24 luckor från fotbollsåret 2014. De första 14 luckorna består av händelser som sticker ut från mängden, medan de resterande tio bjuder på en högst personlig topplista.
Håller du med? Eller undrar du hur i herrans namn jag har tänkt för att få ihop den här kalendern? Kommentera gärna nedan.

Julkalender 2014

Den 5 september möttes Gerdskens BK och Annelunds IF i division 4. Matchen var viktigt i jakten på en kvalplats, och det var hemmalaget GBK som tog ledningen med både 1–0 och 2–0 på Alströmervallen.

Efter paus reste sig dock Annelund och när Tobias Holmén dundrade in 2–2 på straff blev det en vidöppen slutfas av matchen. Båda lagen hade chanser att avgöra, och en av de allra bästa fick Gerdskens Fredrik ”Fronken” Johansson. Fri med Emil Sandberg sköt han mot den bortre burgaveln och jublade sedan för mål. Men var tog egentligen bollen? Johansson menade att den tog i hjulet på målramen och därför borde resulterat i 3–2, men domaren valde att fria och låta spelet fortgå.

Det blev hetsigt både för stunden och efter slutsignalen. Inte blev det bättre av att Annelunds Tobias Holmén var ödmjuk nog att erkänna att bollen hade gått i nät om inte hjulet varit i vägen. Så här i efterhand känns domslutet givetvis extra tungt för alla GBK:are. De två poängen som en seger hade givit hade räckt för att klättra förbi Göta BK när tabellen summerades och därmed knipa en kvalplats mot trean.

Lämna en kommentar