ANNONS:
ANNONS:

LUCKA 13 – Kryssens konungar

Den här julkalendern innehåller 24 luckor från fotbollsåret 2014. De första 14 luckorna består av händelser som sticker ut från mängden, medan de resterande tio bjuder på en högst personlig topplista.
Håller du med? Eller undrar du hur i herrans namn jag har tänkt för att få ihop den här kalendern? Kommentera gärna nedan.

Julkalender 2014

Bra på att inte förlora. Dåligt på att vinna.

Beskrivningarna av Sollebrunns herrlag har varit många, men det enda man kan säga med säkerhet är att Bjärkelaget har haft en otrolig kärlek till att spela oavgjort. Hela elva kryss på 22 matcher blev facit, och till slut räckte poängskörden inte till överlevnad i division 5.

Efter fyra omgångar stod Sollebrunns AIK på tre poäng efter en förlust och tre oavgjorda matcher. Det visade sig inte vara någon tillfällighet, då SAIK fortsatte att kryssa sig igenom 2014. Totalt blev det endast tre segrar på hela säsongen, och då kom två av dessa mot särklassiga jumbon Stora Mellby. Den tredje kom borta mot topplaget Skepplanda, vilket understryker att SAIK i sina bästa stunder hör hemma i femman.

Men oförmågan att stänga till matcher vid ledning blev till slut kostsamt. Laget lyckades inte undvika kvalplatsen och hur det slutade har vi redan avverkat i denna julkalender.

Lite kuriosa är att SAIK avslutade serien med blott ett kryss på de sista fem matcherna. Det betyder tio kryss på de första 17 matcherna, och utan att veta gissar jag att den siffran borde hävda sig ganska bra i en topplista över flest oavgjorda matcher. Varför någon nu skulle vilja göra en sådan topplista?

Lämna en kommentar