ANNONS:
ANNONS:

”Man kräver mycket av en tränare”

Lasse Samuelsson skriver i dag bland annat om hur han ser på den första månaden av säsongen för våra lokala lag. 

4-5 omgångar in i serierna brukar man säga att serien satt sig och man vet vilka som tillhör topp och botten i serierna. Vi i Alingsås IF kan bara hoppas att det stämmer för vi ligger i topp med 4
segrar och inget insläppt mål. Vi som sett alla matcherna vet dock att båda våra bortamatcher kunde slutat med poängtapp, så det kunde varit lite annorlunda. Som jag skrev senast måste man ha
medgång för att vinna matcher oavsett serie. Just nu har vi i Alingsås IF det och det är bara att hoppas att det fortsätter för vår del.

På torsdag kl 13,00 är det dags igen, då möter vi Södra Vings IF nere på Mjörnvallen med start 13,00. Välkomna ner. Ett annat evenemang på Mjörnvallen presenteras som ”Världspremiär” . Lördag 12 maj kl 14,00 spelar Alingsås FC sin första seriematch på sin nya hemmaplan då man möter Rävåsens IK, Karlskoga. Då kommer man också att presentera ett nytt matchställ, som spelarna designat själva. Hoppas att många Alingsåsare hittar ner till Mjörnvallen i samband med detta.

Våra övriga lokala lag presterar ungefär som jag hade gissat. Jag tror att vi har ett Alingsåslag i tvåan på herrsidan nästa år!! Gerdsken ser starka ut, man har ett bra kollektiv och ser ut att ha den
medgång jag pratar om hela tiden. Om man klarar detta är det enastående bra gjort. Det är inte länge sedan man spelade i division 5 och klarar Gerdsken detta kan det jämföras med den
stronga insats våra grannar i Vårgårda lyckats med. Jag håller tummarna att de kan ligga kvar på samma tabellplats som man har just nu.

När det gäller Holmalund ser det kärvare ut. Viktiga matcher stundar och det är bara att hålla tummarna att man börjar plocka poäng snart, vilket jag tror och hoppas man gör.

Vårt bästa lag i närområdet Vårgårda IK har haft det tufft de första omgångarna. Tränarbyte strax innan seriestart var ju olyckligt för VIK, där högt blodtryck var det största problemet. En liten varning på hur klimatet är för våra tränare på denna nivån.

Man kräver mycket av en tränare, det kände jag av själv ibland när jag tränade lag. Man är igång i stort sett varje dag med alla möjliga frågor, och krav från spelare, styrelsefolk, samt allt annat folk i och runt klubben är ofta ganska stora. Det som på vår nivå är en ren hobby kan helt plötsligt bli ganska jobbigt. Jag säger inte att det varit så i Vårgårdas fall, jag pratar mer generellt runt tränaryrket som sådant. Kraven blir större och större från år till år och tålamodet från föreningarna blir mindre och mindre.

En sak är säker i alla fall och det är att jag fortsätter följa den lokala fotbollen med glädje och jag hoppas att det lyckas bra för alla våra lokala lag 2018.

Vi hörs om några veckor igen!

FAKTA LASSE SAMUELSSON
Födelseår: 1959.
Familj: Fru Christina, sonen John 8 år samt tre barn sedan tidigare. Emil 31, Emma 29 och Anton 27.
Bor: Alingsås.
Klubbar i karriären: Frillesås FF, Åsa IF. Kungsbacka BI, IF Norvalla, Örgryte IS, Lerkils IF som spelare. Åsa IF, Grimetons IK, Frillesås FF, Östadkulle SK samt Alingsås IF som tränare. Det blev dryga 30 seniorår på planen som spelare eller tränare.
Lokal favoritklubb: Alingsås IF samt Östadkulle SK men jag har trivts i alla klubbar jag varit i.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Sköter seniorerna i Alingsås IF.

Lämna en kommentar