ANNONS:
ANNONS:

Man lider med Frisco

Två chanser. Två missar. Frisco spelar kvar i division 2 även 2017.

Bredsidan_Inges_2

IK Frisco gjorde en rent strålande säsong i division 2 och vann serien i stor stil. Normalt sett leder det till uppflyttning, men steget från tvåan till ettan har de senaste åren inneburit kvalspel. Det är borttaget till nästa år, men det hjälper liksom inte Frisco nu när kvalet är spelat och förlorat.

Jag är liksom många andra av den åsikten att en serieseger ska leda till uppflyttning. På herrsidan fanns samma problem med steget från division 2 till Superettan för några år sedan, och då blev lösningen att införa två division 1-serier. Det är bra att förbundet nu åtgärdar felet även på damsidan, för det ska inte kännas som att man åkt ur en serie när man i själva verket har vunnit en, som Friscos Maja Hansson skrev på Twitter.

Men. För det det finns ändå ett men. Alla har vetat om att seriesegraren skulle kvala och en trelagsgrupp där två av tre lag avancerar är ett förhållandevis tacksamt upplägg. Men Frisco har inte tagit chansen. Eller chanserna. Hemma mot Qviding räckte man inte till och i helgen blev det förlust med 2-0 på Orust. Sammantaget 1-5 på två matcher och – alldeles oavsett hur bedrövligt det känns – talar de siffrorna sitt tydliga språk. Frisco var inte tillräckligt bra för att reda ut det här kvalet. Sen kan man alltid hitta förklaringar till varför, men till slut står man alltid där med två avgörande matcher där man inte lyckades vinna någon. Jättetråkigt, och jag lider verkligen med Frisco som nu får ta nya tag i division 2. Där lär det nu blir derby mot HIF Akademi istället för stormatcher mot Lidköpings FK och Gauthiod.

………………………………………..

Helgens andra kvallag, Gerdskens BK, har till skillnad från Frisco varit bäst bär det gäller. Hittills. För efter helgens resultat i kvalgruppen står det klart att GBK behöver minst en poäng borta mot Borås AIK i sista rundan för att vinna gruppen och gå upp i trean. BAIK, som kommer från just trean, har avgörandet i egna händer på sin hemmaplan, och trots att GBK sitter i förarsätet tror jag att BAIK gillar läget väl så mycket som alingsåsarna.

Gerdsken tog en imponerande seger hemma mot Värnamo. Först anföll man sig till en ledning i första halvlek och sedan – med en man utvisad – försvarade man sig till segern i andra halvlek. Sammantaget har hösten varit magnifik, men det återstår ett hinder som blir skillnaden mellan succé och… en godkänd säsong. Ordspråket brukar ju rundas av med ”fiasko” men jag tycker inte att GBK:s säsong är fiaskobetonad vid förlust på söndag. Oavsett hur det slutar har man varit närmare  att lyckas i årets kvalspel än i fjol då man aldrig var med i matchen överhuvudtaget.

………………………………………..

Annelund stod över helgens kvalspel och fick se Skultorp och Kinnahult spela 1-1. Om jag har rätt information går nu vinnaren mellan Annelund och Skultorp upp i fyran, medan de inledande straffsparkarna blir avgörande om matchen skulle sluta oavgjort. Men förutsättningarna inför den kvalfinalen på Mörlanda Sportcenter återkommer vi till senare i veckan.

………………………………………..

Holmalunds släppte in en kvittering på övertid mot Hovås/Billdal i fredags, men visade än en gång upp en stabilitet som förtjänar det där förnyade kontraktet. Nu återstår Sirius borta och Kungsbacka hemma innan vi kan summera debutåret i Elitettan. Men innan seriespelet avslutas väntar DM-final mot Lidköpings FK som spelas på bortaplan nu på onsdag.

………………………………………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar