ANNONS:
ANNONS:

Matte Berg mot comeback

Mattias Berg har inte spelat fotboll sedan sommaren 2015. Men nu är är på väg att bli kvitt ryggproblemen och smyger i gång en comeback i Vårgårda IK FK.
– Riktigt skönt att vara igång igen, säger 27-åringen.

När VIK tog sig från femman och etablerade sig i trean var Mattias Berg en mycket viktig kugge. Inte minst 2014 när han var en klippa i mittförsvaret. Men de senaste två åren har det varit ganska tyst om 27-åringen, som brottats med ett segdraget diskbråck sedan sommaren 2015.

– Det var egentligen två diskbråck som jag hade samtidigt. Jag var med på våren där 2015 men under sommaren kom problemen, säger Mattias, som berättar att det bitvis varit en jobbig tid.

– I början var det tufft att stå vid sidan. Sen har det gått i perioder och på ett sätt vänjer man sig vid att vara utan fotboll.

Det har varit segdraget och från läkarna har råden bestått av väntan och rehabträning. Och nu det sista veckorna har Matte kunnat träna fotboll igen.

– Jag har kört ett par veckor nu och det är riktigt skönt att vara igång igen. Jag känner inte av ryggen heller så det är riktigt härligt.

Nu tränar han med division 5 laget VIK FK, och det är också där en comeback kommer att ske. Utan bakslag är han matchklar nu när DM och träningsmatcherna drar igång. Om han på sikt tror på en återkomst i VIK och högre divisioner vet han ännu inte.

– Jag har inte tänkt så mycket om framtiden. Jag kommer bara att köra på så får vi se vad som händer framöver.

Lämna en kommentar