ANNONS:
ANNONS:

Med fokus på helgens matcher

Vi kör en liten Bredsida även den här veckan.

Alingsås IF fick i lördags ett mycket snöpligt slut på säsongen. Adas United avgjorde det andra kvalmötet i förlängning och vann totalt med 3-2 sett över två matcher. Nu väntar Grebbestad i nästa kvalrunda för Adas.

AIF tvingas därmed ladda om för en ny säsong i division 3. Målsättningen är att gå upp till tvåan i år eller nästa år så även om den här kvalförlusten bromsar upp en aning är det ingen ko på isen. Men givetvis mycket bittert att förlora ett helt jämt dubbelmöte som lika gärna kunde ha vägt över åt andra håller.

För övrigt har Niklas Klingberg förlängt sott kontrakt till och med säsongen 2025. Långsiktighet och kontinuitet finns, det går inte att säga annat.

……………

Gerdskens BK fick ett bättre resultat med sig i sin kvalmatch. Viken besegrades med 2-0 på G-vallen efter att båda målen fallit i den andra halvleken. Det var en nyckelmatch och nu är GBK bara en seger från förnyar kontrakt i trean. Partille gästar Alingsås till helgen och där måste Gulsvart vinna för att ta hem gruppen. Kryss räcker för Partille som står på maximala sex poäng efter två omgångar. Falköping och Viken är båda avhängda och det känns tveksamt att matchen dem emellan kommer att spelas.

……………

Alingsås FC tappade lite mark i toppen av Elitettan i fredags. 0-0 hemma mot tabellfemman Lidköping är sig ingen katastrof, men i den hämna toppstriden duger det inte att stapla kryss på varandra för att hänga med. Nu är det tre matcher kvar och AFC måste klättra en placering för att nå kval och två placeringar för att nå allsvenskan. Dessutom har AFC den allt mer överlägsna serieledaren Växjö kvar att möta så spelprogrammet är inte heller optimalt. Min bild över situationen är att AFC nu slår ur underläge gentemot Norrköping och IK Uppsala.

……………

Alingsås City kommunicerade förra veckan lite nyheter inför 2023. Calle Skoglöf tar steget tillbaka från tränarposten och ska istället lägga energi på att utveckla föreningen. Ny huvudtränare blir årets målkung Hampus Nilsson som aviserat att han inte kommer att spela själv. Ny assisterande tränare blir Simon Preissler.

……………

Sebastian Sannestål har nu presenterats som hemvändare till Sollebrunns AIK. Ryktet som hördes för ett par veckor sedan är därmed bekräftat. Ett tapp för Holmalund och en grym förstärkning för SAIK.

……………

Gunnar Torstensson lämnar tränarposten i Mjörn efter ett år. Efterträdare blir Martin Gyllesten som lämnar sitt uppdrag i Sollebrunn, också det efter ett år. SAIK har inte presenterat någon ny tränare ännu. Däremot är det klart att Jörn Stuve fortsätter ett tredje år i Stora Mellby. Klar för en fortsättning är även Daniel Andersson som följer med Frisco ner i division 2.

……………

Denna vecka blir den första veckan sedan mitten av januari då onsdagen inte förädlas av en gästskribent här på sajten. Vill rikta ett stort tack till James, Maja, Stefan, Elin och Jonathan för strålande leverans under året. Finns det tips på gästskribenter inför 2023 är det bara att höra av sig till mig på något sätt.

……………

För egen del var förra veckan den sämsta på mycket länge. En tumör hittades i ena testikeln och redan i dag måndag väntar operation för att få bort eländet från kroppen. Tumören ska sedan analyseras så hur prognosen ser ut efter operationen är ännu mycket oklart. Knepigt hur livet kan ta en ny riktning på kort tid. På några få dagar gick jag från fullt frisk till något annat. För mig som gillar snabba ryck (förutom på planen där jag gärna tar tid på mig) var det optimalt med snabb hjälp och konkreta insatser för att åtgärda problemet.

Valde i fredags att gå ut med det hela på sociala medier. Jag gjorde det för att jag i många sammanhang gillar det skrivna ordet bättre än det sagda. Dessutom är själva aktiviteten att skriva något som ger mig ett lugn – så även det här stycket är en del av mitt sätt att bemöta och hantera det som händer. Låt det vara en förklaring till er som inte tycker att det här hör hemma i ett fotbollsforum.

Efter operationen väntar återhämtning och vidare utredning. Sen – när hela den är skiten är över – ska jag dra på mig mina Copa igen. De står nyputsade i källaren och väntar på att jag ska bli redo, och i någon form ska jag tillbaka till planen. Om det är som spelare, ungdomsledare eller något annat spelar ingen roll.

Vill också tacka för de hejarop som på olika sätt nått mig sedan i fredags. Det betyder mer än ni tror – hur banalt det än kan låta.

Lite roligare hade jag för mig själv när jag häromnatten låg vaken och funderade. Då slog det mig att om jag någon gång ska skriva en självbiografi om mitt liv vet jag nu vad den boken ska heta. ”Livet med en boll”.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

1 svar på ”Med fokus på helgens matcher”

Lämna en kommentar