ANNONS:
ANNONS:

Nya avgörande matcher

Kvalretur, toppmöte och nyckelmatch. Tre fina fajter på veckans lista.

Alingsås IF –  Adas United 
Vad: Kval till division 2.
Förutsättningar: Andra matchen i dubbelmötet där segraren spelar vidare i ett nytt dubbelmöte. 1-1 i första matchen i Norrköping.
Kommentar: AIF fick ganska dåligt betalt för sin solida insats i Norrköping i söndags. Hemmalaget kvitterade sent på en av få chanser, och den dök upp lite slumpartat efter en hörna i matchens döende sekunder. Sett över 90 minuter där ska AIF gälla som favorit här på hemmaplan och jag både hoppas och tror att vi får se Grönvitt i ytterligare kvalmatcher i höst.
Tips: 2-o.

Gerdsken – IF Viken
Vad: Kval till division 3.
Förutsättningar: Andra omgången i fyrlagsgruppen som även innehåller Falköping och Partille. Endast gruppsegraren spelar i division 3 2023.
Kommentar: GBK ordnade ett kryss med en man mindre en stor del av matchen mot Falköping medan Viken förlorade sin första match mot Partille. Därmed är detta dalslänningarna sista chans att blanda sig i kampen om gruppsegern. Men även GBK behöver en seger för att få slagläge inför gruppavslutningen och hemma på G-vallen tror jag stenhårt på Gulsvart här.
Tips: 4-1.

Alingsås FC – Lidköpings FK
Serie: Elitettan.
Kommentar: LFK är fyra pinnar bakom AFC, Norrköping och IK Uppsala som alla har 48 poäng. Därför är detta skaraborgarnas sista chans att utmana om en allsvensk plats så det är läge för AFC att hänga av LFK och återigen visa vilket lag som är bäst i distriktet. Detta är givetvis en tuff match, och AFC har tre raka kryss i seriespelet. Men kanske att DM-titeln hällt lite bränsle på elden som bäddar för seger här? Jag hoppas det.
Tips: 2-1.

Lämna en kommentar