ANNONS:
ANNONS:

Med fokus på VIK

Även den här måndagen drar vi igång med en liten Bredsida.

Jag var på plats för att se Vårgårda spela premiär mot IFK Tidaholm i lördags. Det var i ärlighetens namn inte mycket till fotbollsunderhållning de drygt 300 åskådarna bjöds på, även om jag kanske inte riktigt håller med den som efter slutsignalen sa att det bästa med matchen var att vädret var fint.

Första halvlek präglades av långa bollar och kamp mer än av något annat. VIK saknade djupledslöpningar och blev istället statiskt där den som fick bollen sällan hade fart under fötterna. Vad jag minns tog Hassan Najafi och Daniel Olafsson var sin bra löpning från mittfältet före paus. Båda gångerna blev det en viss oreda i Tidaholms försvar, även om några chanser inte skapades. Sådana löpningar tror jag är viktiga för att understödja Mohammed Abulrahman eftersom kanterna ofta har ett väldigt brett utgångsläge.

Efter paus var det VIK som stod för den kollektiva forceringen för ett segermål. Ordet forcering kan vara ett felval, för särskilt tillbakatryckt blev aldrig Tidaholm även om det i mina ögon var ganska tydligt att hemmalaget var det som försökte mest sista halvtimman. Men – faktum är att VIK inte lyckades få till ett enda avslut på mål under 90 minuter. Mohammed Abdulrahman sköt två-tre skott över ribban, Isac Spanadel sköt utanför på den kanske bästa chansen och även någon fast situation kunde ha resulterat. Mer var det inte.

Det snackades om att det var underlaget som många gånger ställde till det för spelarna. Det kan jag hålla med om – men inte för att Tånga heds naturmatta var särskilt dålig. Nej, jag tror snarare att det var en fråga om ovana, för hur man än vänder och vrider på det är en gräsmatta mer ojämn än en konstgräsmatta. Så även om underlaget var förhållandevis bra för att vara den 6 april är det så klart en omställning eftersom jag inte tror att något av lagen hunnit med särskilt många pass på naturgräs.

De enskilda spelarinsatserna i VIK då? Tja, Niklas Eriksson var stabil i kassen och kommer bli viktig även den här säsongen. Daniel Olafsson gör fortsatt väldigt mycket saker rätt på en fotbollsplan och mittlåset med Martinsson/Lager håller god division 2-klass. Jag tyckte också att Noel Jonsson såg intressant ut de minuter han fick på det centrala mittfältet med en skön blandning av blick, passningsfot och kraft. Han bör bli en tillgång när han blir fulltränad.

Framåt då? Mommo, Spanedal och nye Ahmed Baker försökte och försökte. Men efter noll avslut på mål förstår ni att spelet sista tredjedelen inte var tillräckligt effektivt den här premiärlördagen.

………….

På tal om VIK så gjorde man i sista stund klart med unge Lucas Frölin som kommer på lån från Skövde AIK. En snabb anfallare, född 2000, med Grolanda som moderklubb som inte fick göra debut i lördags.

…………

Gerdsken, AIF och Holmalund lirar premiär nu till helgen. Deras respektive genrep var verkligen en blandad kompott. HIF vann med 2-1 mot Landvetter medan AIF torskade mot Kållered. GBK:s genrep fick ställas in sedan Götene inte fått ihop lag. Ett svaghetstecken för ett division 4-lag kan man tycka, men utan att ha hela bilden ska man akta sig för att tycka för mycket.

………….

Alingsås FC avslutade en bra försäsong på ett lika bra sätt. Nittorp räckte inte till alls utan det blev seger med hela 6-0. Ännu en gång utan Mini Johansson i laget så offensiven tycks det inte vara något fel på.

………….

Frisco genrepade borta mot division 1-laget Valinge-Derome. Det blev förlust med matchens enda mål, vilket understryker att det är svårt att se vad Frisco står någonstans inför urpremiären i division 1.

………….

För såväl AFC  och Frisco som våda herrlag i trean väntar premiärer till helgen. Det betyder att två serier ska tippas i veckan, så håll utkik här på sajten.

…………

Södra Härene dam och herr lirade båda i helgen. Herrarna föll med hela 3-0 mot Lödöse/Nygård medan damerna höll den gröna flaggan något högre näs man slog Stenstorp med 2-1. Känslan är att damerna har en bra försäsong i ryggsäcken, även om det återstår ett par veckor innan det blir skarpt läge i fyran.

…………

Frisco och SMSK gjorde upp med varandra på fredagskvällen på Mörlanda Sportcenter. 1-1 slutade det hela, vilket i mina partiska ögon mest borde ses som en framgång för Frisco. På onsdag spelar för övrigt SMSK vidare i DM mot Vänersborgs FK, men eftersom den matchen ligger mitt emellan två matcher i division 2 blir jag förvånad om VFK skickar A-laget till Bjärke.

VIK sitter i samma sits som VFK när de ska möta Grolanda i sin första DM-match. Också den på onsdag.

…………

Johanna Ekelund gjorde målet för SAIK/SMSK när det blev förlust med 3-1 mot Bengtsfors. Vet aldrig att jag har hört talas om att ett lokalt lag har mött Bengtfors tidigare, vad nu det har med någonting att göra?

…………

Christoffer Krabbe är en van målskytt. På söndagen fick han nätrassel på Ullevi när han i pausen mellan Blåvitt och Elfsborg gjorde mål från halva planen utan målvakt. För besväret fick han publikens jubel och 10 000 kronor. Inte illa pinkat.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar