ANNONS:
ANNONS:

Med fokus på VIK

Mest fokus på Vårgårdas premiärmatch. Men vi blandar även in lite annat i veckans Bredsida.

Vårgårda IK spelade en mycket märklig match i lördags. Vänersborgs FK var ett par klasser bättre spelmässigt, men det hela slutade ändå 3-3. Självklart inte första gången ett spelförande lag inte lyckas ta alla tre poäng, men då brukar det oftast vara av den anledningen att det försvarande laget försvarar sig så bra att man klarar 0-0, eller möjligen 1-1 om de skulle lyckas utnyttja någon av de offensiva situationerna som näst intill alltid dyker upp under en match.

Några sådana situationer hade Vårgårda också i lördags. Och det är som sagt inget konstigt med det. Det konstiga är att man lyckades utnyttja i princip allihop. Benjamin Hackers 1-0 var egentligen den enda riktigt heta chansen som VIK spelade sig till. Sampas 2-1 kom efter en långboll där VFK-försvaret kunde varit mer alert och Dana Barzengis 3-2 var visserligen snyggt, men situationen som sådan går egentligen inte att liknas vid en målchans.

Adderar man Hackers vinkelskott – som inte var nära att resultera – får man totalt fyra skott mot mål. Tre av dessa nådde nätet, och det är så klart en utdelning som egentligen är för bra för att vara sann. VFK:s tränare var snudd på självmordsbenägen efter matchen och rent fotbollsmässigt kan jag förstå honom. VFK borde ha gjort fler än tre mål på det de skapade. Och de borde definitivt inte ha släppt in tre mål på det VIK skapade.

………………………

Men visst fanns det en del positiva bitar för Vårgårda att plocka med sig. Poängen självklart – den är skön att ha inför en tuff fortsättning mot Karlstad BK och IFK Uddevalla – men också sättet de krigade på i 90 minuter. Spelet och finesserna fanns inte där, men karaktären och viljan var det inget fel på. Alla rödklädda kämpade och slet från första till sista visslan och den här gången belönades det med en poäng. En poäng som ingen och inget kan ta ifrån dem när man kikar i tabellen. Dessutom en härlig start för de truppspelare som sannolikt får mindre speltid allt eftersom de skadade spelarna frisknar till. Därför gläds man extra mycket över att en sådan som Samuel Nordqvist – som slet ont på sin kant tills krampen slog till – fick kröna sin insats med ett nätrassel.

………………………

Lördagens premiär var första gången jag såg några av de nya VIK:arna in action. Mattin Najafi fick spela längst fram och han visade de få gånger han fick bollen vid fötterna att han är en skicklig spelare som gärna vänder och vrider på små ytor. Högerbacken Dana Barzengi var bland de bättre utespelarna medan landslagsspelaren i futsal – Fehim Smajlovic – kanske inte gjorde samma avtryck. Men han visade sin bolltrygghet några gånger och städade dessutom ganska väl i eget straffområde när han flyttades ner som mittback sista delen av matchen.

………………………

Bäst i VIK var i mina ögon Niklas Eriksson. Visserligen fick han vittja nätet tre gånger, men antalet kvalificerade räddningar var betydligt fler och ska jag välja ut en poängräddare så blir det Eriksson. Undrar förresten om inte större klubbar rycker i honom om han fortsätter spela lika stabilt resten av säsongen.

………………………

Emil Johansson lämnade Herrljunga och division 5 i höstas och kastades nu rakt in i hetluften i division 2. Självklart inte lika dominant som på Skoghälla, men visade ändå att han skruvat upp sitt tempo och sitt beslutsfattande ett par snäpp. Kul att se den utvecklingen. Dessutom hade hela det centrala mittfältet HSK som moderklubb eftersom Johansson där kamperade med Daniel Olafsson.

………………………

Albin Gashi går i nian till vardags. I lördags gjorde han debut i division 2. Helt klart ett framtidsnamn.

………………………

Gerdsken och Alingsås IF genrepade på olika vis. GBK torskade med 2-0 mot Västra Frölunda medan AIF körde över Jonsered med 5-0. Vad betyder det inför stundande premiärer? Snudd på ingenting, skulle jag säga.

………………………

Holmalund spelade sitt genrep redan i torsdags när man tog sig vidare i DM via klara 5-0 mot Trässberg. Det betyder att första slutspelsrundan är avklarad och då har vi endast tre lokala kvar kvar i turneringen. Alla tre på herrsidan, och de spelar sina 16-delsfinaler enligt följande.

Redväg (div 6) – Gerdsken
Ardala (4) – Vårgårda IK
Holmalund – Skövde AIK (1)

………………………

Friscos damer lirade genrep i samband med helgens träningsläger. Karlshamn fick till slut se sig besegrat och nu är nog Frisco ganska redo för kommande premiär.

………………………

Fredagens höjdpunkt var Bjärkederbyt mellan Sollebrunn och Stora Mellby. SMSK utan starka namn som Anthon Gustavsson och Andreas Benjaminsson stod enligt rapporterna upp ganska bra även om SAIK var något vassare och vann med 3-1.

………………………

Alingsås FC har dragit ur sitt lag ur division 2 och spelar således endast med sitt A-lag i division 1 och ett U-lag i reservlagsserie. A-laget har inte spelat särskilt många träningsmatcher och redan till helgens väntar premiären i division 1. Svårbedömt är bara riktnumret.

………………………

Hemsjö och Östadkulle spelade dubbla grannderbyn när både herr- och damlagen drabbade samman i helgen. Det dubbelmötet slutade 1-1 då ÖSK:s herrar vann sin match innan Hemsjös damer körde över sitt motstånd någon timma senare. På tal om HIF-damerna gjorde nyförvärvet Minna Holi två mål och dessutom ska tydligen Jenny Hansson från Alingsås FC vara på G till Byvallen. Två bra nyförvärv inför säsongen i trean.

………………………

Södra Härenes båda lag var också i farten. Damerna föll med 2-0 mot Mellby IK medan herrarna vann mot ett korplag från Alingsås vid namn Alingsås Thunder.

………………………

Förra veckan inledde vi det stora Vårtipset när vi tippade Vårgårdas division 2-serie. Redan i morgon är det dags för nästa serie, och sedan rullar det på i ett par veckor innan alla lokala serier har gåtts igenom. Alltid roligt att tippa, men fasen vet om det inte var det svåraste året på länge den här gången. Många serier känns väldigt ovissa och risken att man får plocka fram dumstruten under året är överhängande. Men det är bara att bjuda på.

………………………

På tal om svårbedömt. Vårgårda IK FK torskade mot Sätila i lördags och Niclas Springhs gäng är exempel på ett lag till som blir svårt att placera rätt i kommande tabelltips.

………………………

Grannklubben Herrljunga ska ju in i samma division 5-tips så småningom. I helgen blev det förlust mot Floby med 2-0 och också de rödblå på Skoghälla blir knepiga att placera på rätt tabellrad.

………………………

Ni har väl inte missat att nomineringsperioden inför Årets ungdomsledare dragit igång. Vem som helst kan nominera den ungdomsledare som ni tycker är värd lite extra uppmärksamhet, och sedan utser en jury två vinnare under året. Noteras ska att de som nominerades i fjol och inte fick priset gärna får nomineras på nytt.  Läs mer här. 

………………………

Hörde ni förresten om det stora rånet som begicks i helgen? Bytet var en poäng och förövarna var enligt uppgift klädda i rött. De bestulna hade länge poängen i tryggt förvar men till slut lyckades tjuvarna slita sig loss och komma undan. De vitklädda stod länge kvar och sörjde de poäng som gått förlorade medan brottslingarna skrattandes ska ha setts lämna brottsplatsen i buss. Ingen anmälan ska ha inkommit då de utsatta enligt obekräftade uppgifter ska vara så förnärmade över poängtappet att de vill tysta ner hela historien och istället siktar in sig på att stjäla poäng på andra ställen framöver.

………………………

Besökssiffrorna på sidan har börjat ticka upp så smått de senaste veckorna. Det är ett tydligt tecken på att säsongen är i gång på allvar och det är så klart roligt för alla inblandande. Känner du att du vill bidra till sidans fortsättning och utveckling påminner jag om 0322-kassan där du kan donera valfri slant.

………………………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar