ANNONS:
ANNONS:

Med premiären i fokus

Vi drar igång ännu en premiärvecka med en ännu en Bredsida.

Alingsås IF fick med sig en poäng från bortamötet med Gamla Upsala SK i premiären i Elitettan. Ett helt okej resultat, och viktigt att sätta defensiven direkt från start även i år. Få insläppta mål var ju den absoluta nyckeln förra året.

Gamla Upsala brände en straff medan Alma Öberg sköt i målramen just före slutet så det kunde ha slutat hur som helst. Men nu blev det var sin poäng innan AIF laddar vidare för hemmapremiär om två veckor.

……………

För Vårgårda IK vankades det genrep i helgen, när det spelades 2-2 mot Hestrafors. Där kvitterade VIK mot slutet av matchen genom Mohammed Salih. Dejan Siranovic blev utvisad i början av andra halvlek så hyfsat starkt av VIK att resa sig från underläge och ordna ett kryss.

……………

I övrigt var det träningsmatcher som gällde och det som stack ut där var kanske att Gerdsken vann sin match med hel 7-0 mot Lundby medan Spark vann grannderbyt mot Frisco med 2-1. Hemsjös damer förlorade mot Alingsås KIK U med 6-3 medan Holmalund åkte till storsatsande Skara och förlorade med 5-0. Södra Härene/Östadkulle torskade i sin tur med 3-0 mot EFFK/Nossebro/Främmestad.

Slutligen spelade Stora Mellby och Östadkulle 0-0 i fredags. Två målvakter som gjorde det som krävdes för att hålla tätt samt en bolltrygg Marcus Sjöstedt på ÖSK:mittfält – i övrigt var det inte mycket att skriva hem om från de 90 minuterna.

……………

Tidigt i förra veckan inleddes slutspelet i DM. På damsidan försvann både Alingsås KIK och Alingsås IF efter var sin förlust. KIK stod upp bra mot division 1-laget Lödöse/Nygård men föll med 3-0 medan AIF åkte med ett ungt lag och torskade mot Vinninga.

På herrsidan vann Vårgårda IK, Alingsås IF och Gerdsken sina matcher klart och väntat. Herrljunga och Stora Mellby försvann minst lika väntat medan Alingsås City gjorde en fin match och slog ut division 3-laget Göra ed klara 3-0. I kväll spelar Mjörn mot Skepplanda, och blir det Mjörnseger där väntar derby mot Alingsås City i nästa runda.

Lokala 16/delsfinaler

Gerdsken – Gauthiod

Vårgårda – segrare mellan Edsvära/Norra Vånga och Vara

Alingsås City – segrare mellan Mjörn och Skepplanda

Alingsås IF – segrare mellan Brämhult och Skene

……………

På fredag inleds herrtrean. Det betyder att det stora vårtipset rullar vidare i veckan. Vårgårda inleder hemma mot Åsarp/Trädet på fredag medan AIF spelar borta mot Göta red

……………

Moa Edrud har återvänt till svensk fotboll efter ett tur i Norge. Hammarby och damallsvenskan är nästa klubbadress för Vårgårdamålvakten som har Södra Härene som moderklubb. Kul.

……………

På tal om damallsvenskan så har Lisa ”Mini” Johansson skadad följt sitt IFK Norrköping från sidan när laget tagit sex poäng på två matcher. Lär väl bli allsvensk debut på henne under 2023.

……………

Victor Sköld, sprungen från Alingsås och med flera allsvenska säsonger i bagaget, gjorde båda målen när hans Landvetter vann med 2-1 i division 2-premiären. Det sista var en tjusig frispark rakt i mål.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar