ANNONS:
ANNONS:

Michael Rosén lämnar Holmalund

Michael Rosén väljer att sluta som tränare i Holmalunds IF. Samarbetet mellan honom och Mikael Prodér och Robert Sjöqvist fungerar helt enkelt inte.
– Hade ingen lust att stå ensam mot två så starka individer, säger Rosén.

Rosén Sjöqvist

Michael Rosén har gjort sitt i Holmalunds IF. I helgen fanns han inte med på matchen mot Mariestad och nu har han definitivt bestämt sig för att lämna klubben.

– Jag har meddelat alla tjejer via mejl och det känns bra nu när beslutet är taget, säger han.

Rosén har tillsammans med Mikael Prodér och Robert Sjöqvist roddat Holmalunds tre damlag i seriespel. Det samarbetet har dock inte fungerat, och därför väljer Rosén att kliva åt sidan.

– Jag och Prodér har inte haft samma syn på träning, coachning och hur vi ska leda de här tre lagen. Det var lite munhuggeri förra veckan, och när jag fick reda på att även Robban stod bakom Prodér valde jag att kliva av. Jag har ingen lust att stå ensam mot två så starka individer och dessutom ville jag hoppa av innan det går ut över tjejerna. Vi har försökt diskutera saker och ting men inte hittat någon hållbar lösning.

– Jag tycker även att Prodér måste få avsluta det han påbörjat med akademin. Han är mer oumbärlig i det här än vad jag är.

Till en början kommer Prodér och Sjöqvist att leda alla tre lagen.

– Så blir det nog nu i övergången, men på sikt är det en övermäktig uppgift. Så det är något för sektionen att ta tag i, säger Rosén.

Michael är dock inte trött på fotboll, och är inställd på att ta nya tag någon annanstans.

– Just nu behöver jag ett break men fotboll är det roligaste jag vet. Sen får vi se i vilken form det blir framöver, detta kanske är ett läge att komma tillbaka till herrfotbollen, säger han, och berättar även att hans planer på att åka till USA och träna ett lag kan bli verklighet.

– Har ett stående erbjudande därifrån och jag ska lämna besked nu innan sommaren. Men där handlar det mer om att få ihop allt det praktiska runt om fotbollen, så jag skulle bedöma att det är 30 procent chans att jag åker över.

Noterbart är att Michael Rosén sedan en tid tillbaka bor i Skara men har lägenhet i Alingsås för att hinna med både fotboll och sitt jobb i Stenkullen.

Lämna en kommentar