ANNONS:
ANNONS:

NEDSLAG HOS ÖSTADKULLE SK

Dags för nästa stopp i Lokalfotboll på väg med Inges Bil. I dag är det Lenavallen och Östadkulle SK som står i fokus.

 

Platsen för nedslaget.
Platsen för nedslaget.

Jag är inte på Lenavallen särskilt ofta, men någon gång per säsong brukar det bli. Varje gång jag är där tycker jag mig upptäcka ett tillbygge eller ombygge som förfinar intrycket av anläggningen. Vet inte om det är sant att det alltid dyker upp något nytt, men att Lenavallen är både välskött och praktisk råder det ingen tvekan om. Att Östadkulle SK för tillfället mår bra som förening bekräftas också av ordförande Roger Lindberg, som är på plats och hälsar välkommen när jag parkerat bilen.

– Ungdomssektionen har aldrig varit så här stor, med så så här mycket lag. Och nästa 6-årskull är lika stor så det är bara positivt. Dessutom är det väldigt kul att vi har ett damlag i år också, säger Lindberg.

Klas Karlsson och Fredrik Broberg.
Klas Karlsson och Fredrik Broberg.

ÖSK_3

Sigge

Jag vandrar genom grinden och hinner spana in både klubbstugan och den maffiga altanen innan jag drar mig ner i källaren. Där snokar jag reda på herrlagets omklädningsrum, och blir genast mottagen av tränare Klas Karlsson och hans assistent Fredrik Broberg. Det som slår mig är hur fräscht omklädningsrummet är. Stort och rejält, med ett lika rejält bord i mitten. Platserna är uppmärkta med namn, kaffebryggaren puttrar i ett hörn och det finns en stor whiteboardtavla med all möjlig aktuell information. Jag slår mig ner på Niklas Edwardssons plats då han är en av några som i dag spelar B-lagsmatch. När Jimmy Jansson anländer uppstår dock viss förvirring då han menar att det är hans plats, men situationen löser sig lika snabbt som den uppstod.

Veckan innan besöket har såväl Fredrik Broberg och veteranen Robert Krantz figurerat i A-laget. Ett par frågor och svar senare står det klart att det handlat om tillfälliga gästspel då stora delar av truppen varit indisponibel.

– Jag har aldrig varit med om så här mycket skador. Och dessutom är det ett par killar som ska bli pappa i dagarna, säger Klas Karlsson.

Efter ombyte sitter alla kvar i omklädningsrummet. Jag hinner fundera lite kort på varför ingen går ut och lattjar, men ganska snart får jag svaret. Klas Karlsson tar ton och inleder helt enkelt träningen med ett snack. Först snackas det om senaste matchen, där även flera av spelarna är involverade, innan Karlsson går igenom dagens pass. Han gör klart att det efter en tuff matchperiod nu är dags att få in ett jobbigt träningspass där pumpen ska få sig en omgång.

Nästa steg blir att ta sig ut till planen. Jag blir först lite besviken när jag ser att vi tar sikte på B-planen, men inser snabbt att även den mattan håller högsta klass. En inledande passningsövning tvingar mig att vara med i skallen eftersom den är ny för mig. Men den fyller sitt syfte väl, nämligen att bli varm och att tänka på att vinkla upp kroppen innan passning och mottagning för att få bättre kvalité i utförandet.

Snart är det dags för den första delen av kvällens smålagspel. Jag bildar kvartett med Daniel Brorsson, Jonathan Ingemarsson och Axel Berg när det på liten yta gäller att spela sig igenom något av de små konmål som är uppsatta för att få poäng. Intervallerna är långa och det suger musten ur mina ben, men av flåsandet av döma är jag inte ensam om den känslan.

ÖSK_2

Oscar Walting
Oscar Walting.
Martin Friskopp.
Martin Friskopp.
Axel Berg.
Axel Berg.
Torbjörn Lund.
Torbjörn Lund.
Robert Svensson.
Robert Svensson.
Lukas Larsson.
Lukas Larsson.

Vi hinner med ett par skottövningar på Oscar Walting och Martin Friskopp innan det är dags att byta ut de små konmålen mot två stora. Fortsatt fyra mot fyra med tempo och mycket avslut som instruktioner. Det är poängspel som gäller och jag får det ansvarsfulla uppdraget att räkna antal gjorde mål för mitt röda lag. Fyra matcher var står på programmet, och mitt gäng inleder starkt anförda av Daniel Brorsson som snabbt sätter dit ett par bollar.

Markus Larsson och Zerdest Saleh leder dock det svarta laget till en ännu bättre start, men till slut visar det sig att det gröna laget är starkast. Deras ständiga powerplay tar ut sin rätt mot slutet av träningen och framför allt Jimmy Jansson spelar ut mot mitt tröttkörda lag och fixar en seger i poängspelet.

Dags att vandra inåt omklädningsrummet. Oscar Walting, som satt på bastun innan träningen, får med sig några in i hettan medan jag nöjer mig med en dusch. Jag packar ihop mina grejer och tackar så mycket för besöket. På väg mot bilen slänger jag en sista blick över A-planen, B-planen och de två planerna för ungdomslagen. Konstaterar ännu en gång att här har Östadkulle SK en både familjär och proffsig miljö.

KORT FAKTA

Vad: Träning med Östadkulle SK.
Var: Lenavallen.
När: Tisdag 19 maj.
Väder: Tio plusgrader och uppehåll. Lite blåsigt om man ska klaga på något.
Mottagande: Mycket bra, av både ordförande Roger Lindberg, tränare Klas Karlsson och spelartruppen. Fick även låna en ÖSK-tröja under passet.
Träningsupplägg: Efter en inledande passningsövning handlade det mycket om tempo. Smålagspel i olika former för att få pulsen att jobba.
Träningsplanen: Mycket bra. Jämn och kortklippt, trots att vi var på B-planen. A-planen såg ännu bättre ut, så Lenavallen bjuder på fina gräsytor.
Spelarservicen: Egen träningsväska är det som gäller. Men i övrigt bra service med kaffe, tejp och egna platser att byta om på.
Han skötte snacket: Många som bidrog. Fredrik ”Sigge” Broberg hördes en del, men även namn som Oscar Walting och Jonathan Ingemarsson tog för sig verbalt.
Omklädningsrummet: Mycket proffsigt skulle jag vilja säga. Uppmärkta platser, taktiktavla, whiteboard, stort bord i mitten med plats för mycket material. Dessutom både tvättställ och kaffebryggare i omklädningsrummet, och bra kvalité på duscharna.
Träningens spelare: T-shirten gick till Markus Larsson som höll en jämn och hög nivå genom hela passet. Daniel Brorsson och Jimmy Jansson var också med i snacket, men var lite för ojämna.
Min egen insats: Efter match söndag och träning måndag fick jag slita enormt för att hålla igång kroppen den här tisdagspasset. Mattades efterhand och gjorde inte mycket väsen av mig under det avslutande spelet.
Träningens snackis: Allt barnafödande. Både Markus Källström och Marcus Sjöstedt var mitt inne i föräldrasysslan under mitt besök. Någon hade fått och någon väntade fortfarande på nedkomsten.
Träningens karriärbyte: Martin Broberg har klippt en och annan motståndare genom åren. Numera klipper den förre anfallaren bara gräs på Lenavallen.
Träningens nostalgitripp: Den när samtalet gled in på tv-spel och vi i det äldre gardet pratade om  Commodore 64, med tillhörande bandspelare.
Träningens pessimist: När det pratades lagfest och någon hävdade att det skulle bli av efter en seger sa Jimmy Jansson med glimten i ögat: ”Ja, då kan det ju dröja”.
Träningens duo: Martin Friskopp och Oscar Walting känns som en väldigt kompetent målvaktspar på den här nivån.
Träningens insikt: Att inleda träningen med ett snack i omklädningsrummet som vi gjorde kändes inte så dumt. Då fanns taktiktavlan tillhands när diskussion uppstod.  
Träningens väska: Den platspåse som Robert Svensson valde att frakta sina träningsgrejer i. ”Nu är det ändå en ny och hel påse den här gången”, sa Torbjörn Lund om Svenssons ”väskval”.
Träningens finländare: Oscar Walting som innan ombyte satte igång bastun. Tydligen gör han likadant varje träning.

Jimmy Jansson var så här glad efter träningen.
Jimmy Jansson var så här glad efter träningen.
Markus Larsson fick t-shirten.
Markus Larsson fick t-shirten.
Robert Svenssons "väska".
Robert Svenssons ”väska”.
Martin Broberg.
Martin Broberg.

Lämna en kommentar