ANNONS:
ANNONS:

Midsommarveckan till ända

Vi kör igång igen efter midsommarfirandet med en liten Bredsida.

Tove Lorén och Rebecca Cameras blev hjältar när Alingsås IF tog tre mycket viktiga poäng borta mot Lidköpings FK. Underläge förvandlades till en 2-1-seger och det var mycket starkt att studsa tillbaka efter förlusten senast och behålla andraplatsen i tabellen. Att just  Lorén och Cameras levererade var för övrigt inte det mest oväntade som hände i helgen.

……………

Ungefär lika väntat var det att Annelie Carli och Enya Larsson ordnade målen när Frisco tog en välbehövlig seger. 4-1 hemma mot bottenlaget Sil satt fint och Carli/Larsson gjorde två baljor vardera.

Nu väntar svåra Elfsborg på hemmaplan – det blir något att bita i det. Förresten tappade Elfsborg sina första poäng när FC Trollhättan kryssade i seriefinalen. Mikael Prodér är nåt på gång i FCT.

……………

Alingsås KIK öser på i toppen av trean. OM vi fortsätter på temat förväntade målskyttar så gjorde Rebecka Sultan hattrick när Brämhult slogs tillbaka med 6-1. Och Brämhult som är trea i tabellen. Ser mycket bra ur med blåvita ögon.

I den parallella trean spelar VIK ännu en viktig match i afton när Skoftebyn U gästar Tånga hed.

……………

I damfyran är SHIF/ÖSK fortsatt utan seger efter att Alingsås KIK U vunnit med 4-1 på Lenavallen. För Hemsjö var Elin Larsson matchens stjärna med alla tre målen när HIF besegrade Kabel Åttio/Byttorp/Bergdalen med 3-2 tidigt i förra veckan.

……………

I herrtrean har både VIK och AIF lirat klart sin vårsäsong. AIF avslutade med en skön 2-0-seger borta mot IFK Uddevalla och toppar därmed serien när alla lag spelat tolv matcher. Skönt att få hålla nollan i vårepilogen och nu har AIF bra slagläge inför hösten.

Vårgårda satte punkt med 0-0 hemma mot bottengänget Brålanda. En missräkning och nu har VIK fyra pinnar upp till grönvitt. Givetvis inte mycket att ta igen under en höstsäsong, men min känsla just nu är att VIK får svårt att sluta topp två i den här serien. Men som sagt, marginalerna är små så allt kan hända.

……………

Holmalund åkte till Vara dagen före midsommar och torskade med 4-1.  Tror inte den typen av resultat håller om man vill aspirera på topp tre i herrfyran, men samtidigt understryker det jämnheten i serien. Gerdsken spelar sin match i kväll borta mot Wargön, och där behövs minst en pinne för att återta serieledningen från Skepplanda.

……………

Annelund och Herrljunga tog var sin poäng när AIF spelad 1-1 borta mot ETL och HSK lirade 2-2 mot Arentorp/Helås – som förresten tränas av HSK-profilen Jocke Andersson. På fredag är det dags för årets andra derby när Annelund åker till Skoghälla, och utöver all prestige är det ju sannerligen en viktig match ur tabellsynpunkt.

……………

Mjörn tog inte chansen att skaka av sig Töllsjö på den negativa kvalplatsen. trots ledning med 3-1 lyckades hemmalaget Töllsjö få med sig 3-3 och även om det ser ganska bra ut för Mjörn hade det ser ännu bättre ut vid seger. Visserligen inget unikt att en vinst är bättre än ett kryss, men den här matchen var ett lysande exempel på just det.

……………

Från Alingsåssexan är det stora att berätta från midsommarhelgen att Hol/Säven körde över Östadkulle med 6-0 i derbyt. Den såg jag kanske inte riktigt komma på förhand.

Alingsås City och Hemsjö spelar nytt derby redan i kväll och det rullar även på fler matcher senare i veckan.

……………

Derby spelas även på Brynet i kväll. Sollebrunn gästar mitt SMSK och även där blandas prestige med viktig poäng i potten. Efter vår förlust senast slår vi ur underläge här, men det är bara att dra på sig blåstället och ge det hela en ärlig chans.

I övrigt från trollhättesexan tog Frisco och Södra Härene var sin seger innan midsommar och hakar därmed på mot den övre halvan. I synnerhet Frisco har stått för en riktigt fin vårsäsong.

……………

Tabellsidan is always tabellsidan.

……………

En vecka kvar med jobb – sen väntar semester. Fint ändå.

……………

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

 

Lämna en kommentar