ANNONS:
ANNONS:

Norrby har kontaktat ”Mommo”

Vårgårda IK jobbar som bäst med att få ihop både trupper och organisation inför 2018. Det är nu klart att det blir en fortsättning för klubbens FK-lag i division 5.
– Vi tycker att fördelarna överväger nackdelarna, säger sportchef Gabor Hacker.

Det är nu tre år sedan VIK startade sitt andra seniorlag som spelar A-lagsfotboll. Man har etablerat sig i division 5, och tar nu sats mot en fortsättning med samma koncept.

– Vi har utvärderat det hela och kommit fram till att fördelarna överväger nackdelarna. Klart att det ökar vår arbetsbörda med två lag och dessutom ökar kostnaderna. Men samtidigt är det mer attraktivt att spela i division 5 än i ett B-lag och Tomas Östlund (ny huvudtränare) tycker också att den här lösningen är bra. Det var egentligen aldrig nära att FK-laget försvann utan vi har utvärderat och kommit fram till att vi ska fortsätta, säger Gabor Hacker, som också berättar att det är mycket nära att bli klart med Peter Anderssons efterträdare som tränare i FK.

– Vi ska presentera en organisation för den här personen men jag tror att det blir helt klart inom kort.

Vad det gäller truppen till IK-laget i division 2 jobbas det också febrilt.

– Vi har satt igång processen och har tagit kontakt med flera intressanta spelare, både från trakten och utifrån, säger Gabor Hacker.

GBK:s duo Fredrik Johansson och Filip Larsson är två för VIK intressanta spelare, men samtidigt finns det andra klubbar som rycker i Vårgårdas spelare. Jonas Aronsson uppvaktas – som vi skrev om förra veckan – och dessutom har Tobias Bayard fått en förfrågan om att bli spelande assisterande tränare i Grolanda. Skyttekungen Mohammed Abdulrahman är också jagad av exempelvis Vänersborgs FK och Norrby IF.

– Jag har så gott som daglig kontakt med ”Mommo” och han trivs väldigt bra i VIK. Men Norrby har ringt och kommer att bjuda in honom efter deras säsong, och eftersom han bor i Borås kan det underlätta mycket för honom att spela där. Han har sagt att han antingen kommer spela i VIK eller Norrby så jag tror inga andra alternativ är intressanta för honom, säger Gabor.

Lämna en kommentar