ANNONS:
ANNONS:

"Nu börjar examensprovet"

Dags för Lasse Olovsson att ta för sig vid tangentbordet igen. I dag bjuder han både på lite uppsnack inför premiären och på lite inside-information från nya Mjörnvallen.

Vinjett_Lasse

I morgon är det äntligen seriepremiär. En lång försäsong är slut och nu börjar examensprovet. Inledningen av serien är oerhört viktig, de 4-5 första matcherna avgör oftast i vilken del av tabellen man hamnar. Alla lag är extra taggade i början och spelet är lite av underordnad betydelse de första matcherna, det är bara poängen som räknas. Vi har en svår bortamatch i premiären mot Byttorp på konstgräs.

De tre sista träningsmatcherna var verkligen stor kontrast. Först mötte vi div 6 laget Arentorp/Helås borta i DM. De hade kritat upp en gräsplan i skogen som var riktigt ojämn och stenhård. Det var helt omöjligt att ha ett ordnat passningsspel. Vi lyckades vinna med 3-1 med ett tjogvis av missade målchanser. Det tog oss till gruppseger i DM och utslagsmatch mot Borås AIK väntade redan helgen efter. Den matchen var bokad redan i november och var tänkt som träningsmatch på Borås Arena. Nu slumpade det sig att vi lottades mot just BAIK och då blev det tävlingsmatch istället. Vi gjorde en riktigt bra match på Arenan och vann med 1-0. Helgen efter tillbaka till skogen och träningsmatch mot Tidaholms GoIF på lika dålig gräsplan som den i DM.  Den matchen var ingen vidare från vår sida mot ett bra lag och det blev förlust med 1-3.

Under februari och mars har det annars sett riktigt bra ut, men de sista veckorna har vi drabbats av en mängd skador och sjukdomar. Det var till och med så illa att vi fick ställa in genrepet då vi bara hade 9 tillgängliga spelare. 14 spelare var borta för skador och sjukdomar. Nu har vi fått tillbaka en del spelare lagom till premiären och kan ställa en något så när intakt startelva på benen. Vi ställs inför en svår bortamatch mot Byttorp, men vi är optimistiska och ser med tillförsikt fram emot matchen och serien.

En som kommit tillbaka från skada är vår kapten Andreas Glännbro och vad passar väl bättre än att bjuda på en intervju med honom så här dagen innan serien sparkar igång.

Hej Andreas, gott att vara tillbaka i spel?
– Ja, helt underbart är det, det har man längtat till.

Du har ju varit en del på gym nu när du varit skadad, har du verkligen tränat där eller har du bara spanat in?
– Haha, jag har ju gjort både och kan man säga, men mestadels tränat faktiskt. Men man har ju sett att det är samma folk som går på gymmen dag ut och dag in.

Hur är det att ha lillebror tillbaka?
– Det är ju mycket bra, det behövs någon mer som ryter till lite.

Hur ska en kapten vara i omklädningsrummet före match respektive träning?
– Han ska se till att få igång alla spelarna så att de presterar på 100 procent. Man har ju levt dubbelt så länge som de flesta i laget så man har ju ett och annat att komma med.

Vilken övning passar bäst i omklädningsrummet efter en träning, helikoptern eller segelbåten?
– Haha, efter en träning är det absolut segelbåten.

Vem tjötar mest i gruppen?
– Det är kanske Yosef,  men mest dösnack är ju Jocke (Larsson) utan tvekan.

Vem klagar mest?
– Det är utan tvekan Jocke, helt överlägsen.

Vem har sjukast humor?
– Haha, det är förmodligen jag själv.

Vem är mest korrekt?
– James (Clark).

Vem är långsammast i omklädningsrummet?
– Det är Jocke här med.

Vem är mest fåfäng?
– Fredrik Wiland.

Vem är tröttast?
– David Johansson.

Vem är mest tankspridd?
– Marcus Johansson.

Vem har mest temperament?
– Det är nog nye målvakten Linus, vi har nog inte sett allt där än…

Vem är mest ”Svensson”?
– Radhus, sambo, volvo och katt, det är helt klar CW.

Vem ser du som efterträdare till dig på kaptensrollen så småningom?
– Jag tror att det är Chris som blir det. I konkurrens med Axede om han kommer tillbaka.

Seriepremiär imorgon nu mot Byttorp, vad vet du om dom?
– Ett tekniskt bra lag med spelare som har spelat högre upp men kanske är lite på dekis. Gäller för vår del att springa sönder ett sånt motstånd och göra det tråkigt för dom.

Hur går det tror du?
-Jag tror att vi vinner med 3-1

Våra fyra första hemmamatcher kommer ju att spelas på Alströmer. Eventuellt kan vi flytta tillbaka till Mjörnvallen i juni. Vad tycker du om att det blir allt fler matcher på konstgräs?
– Ur egen aspekt tycker jag att konstgräs är kass att spela på överhuvudtaget, personligen får jag inte ut 100 % på konstgräs. Jag föredrar naturgräs, det blir mer kamp då.

Vad ser du mest framemot med vår nya läktare?
– Det är ju givetvis att det kommer mycket folk och det blir lite drag på matcherna. Och att vi får ett samlingsrum som vi inte haft tidigare.

Hur många mål gör du i år?
– Det viktigaste är inte att jag gör mål utan att vi vinner, men jag tror att jag gör över 20, beroende lite på vilken position jag får spela på.

Vad gör du på kvällen den 12 juni?
– Då är jag på en helvetes rolig fest tillsammans med alla gerdskare efter en underbar seger med 3-0.

United kommer ju högst troligt före Liverpool i år. Kommentar till det?
– Något äckligare lag än United finns inte, jag spyr åt det och förlorar en del pengar på det också.

Vad gillar du för musik?
– Det är allt möjligt, kanske mest ”nattclubsmusik”.

I vår egen melodifestivalfinalfest dominerade du ihop med undertecknad. Var det lite som att ta godis från småbarn?
– Ja det var det till hundra procent, aldrig varit med om något lättare.

Vilken bok läste du senast
– Det var Zlatans bok.

Men tack för detta Andreas, vi ses imorgon igen.
– Tack själv, nu ska jag hem och tagga!

Arbetet med den nya läktaren framskrider planenligt, och nu börjar det ta så pass mycket form att man kan se hur den kommer att se ut inuti. En del spelarna har redan börjat försöka muta in sin plats i seniorernas nya omklädningsrum. Det blir också fantastiskt att ha tillgång till ett gym på 100 kvm på andra våningen. Vi får också ett samlingsrum med egen terrass där man har utsikt både över playan och planen. Detta har vi saknat tidigare. Fem löparbanor på 80 meter inomhus är också imponerande, och i slutet av löparbanorna finns det en längdhoppsgrop. Det finns även en utbyggnad med högt i tak för höjdhopp.

I mars bytte vi ut en träning mot att arbeta på bygget. Det var isolering av innerväggarna som var vår uppgift denna kväll. Många i laget har aldrig varit på en byggarbetsplats tidigare så det blev lite tveksamt i början. Men under ledning av vane hantverkaren Fallqvist kom arbetet igång ganska bra. Kul att se en av grupperna med tre 16-åringar, Jacob, Felix och Filip ta sig an uppgiften med kniv och tumstock, och de löste det.

Vi gjorde färdigt det vi skulle och det var inte alltför mycket kritik från byggarna dagen efter, men det var några glipor som dom fick täta i efterhand.

Det känns som att det är mera ”drag” kring den lokala fotbollen i år än på många år. Hoppas det kommer att visa sig även på arenorna, och att det kommer mycket folk och tittar. Denna sida ni är på nu har verkligen gjort sitt till att öka intresset och snacket. De flesta lag har nu också ett aktivt Twitterkonto och/eller FB-sida, vilket också ökar intresset.

Vi ses där ute!

Lasse Olovsson
Ålder: 57.
Bor: Alingsås.
Familj: Sönerna Rickard 21 och Erik 19.
Klubbar: Hols IF som spelare 1979-85, Alingsås IF som ledare från 1999 och framåt. Dessutom verksam i Alingsås fotbollsallians 2003-13.
Favoritklubbar: AIF och Hols IF.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Lagledare för A-laget och ungdomsansvarig i AIF.

Lämna en kommentar