ANNONS:
ANNONS:

Nu har Måltjuven fått sitt pris

I veckan fick Hampus Nilsson – som smällde in 36 bollar för Alingsås City, ta emot guldskon från Lundgrens i Gräfsnäs.

Hampus Nilsson var en av de första spelarna som hakade på Calle Skoglöf och kompani när den nya klubben Alingsås City bildades för ett drygt år sedan.

– Det blev naturligt för mig. Jag är bra kompis med Calle och när han fick sparken från Gerdsken delade det truppen lite. Dessutom var Gerdskens nya upplägg med fem träningar i veckan inte rätt för mig med familj och så, säger Hampus, som utöver rollen som spelare även tog plats i den nya klubbens styrelse.

– Jag tror att vi håller på och bygger något som kan hålla över tid, och våra nyförvärv visar att vi är en attraktiv förening. Calle ger ju alltid järnet när han är med och Janne Nilsson har jobbat väldigt bra med att få in sponsorer. Så även ekonomin i föreningen ser ganska bra ut, säger Hampus.

Årets säsong var det ja. City tippades av många som seriesegrare men blev till slut trea. En missräkning, tycker Nilsson.

– Borås AIK var bra, så att de vann säger jag inget om. Men vi borde ha blivit tvåa, men tyvärr var vi för ojämna och gick på ett par plumpar.

Det var Niklas Klingberg som flyttade upp Hampus Nilsson som anfallare under hans tid i Alingsås IF. Tidigare var han mittback, men de senaste åren har han gjort en och en annan balja i division 3. Fram till i år då, när det blev hela 36 fullträffar i division 6.

– Det låste sig lite på våren tycker jag, men under hösten rullade det på bra med målskyttet. Men en del lag i sexan är extremt dåliga så det är lätt att det rinner i väg i slutet på matcherna när det redan är avgjort. Jag hade 30 mål som målsättning så det är klart jag är nöjd med 36, även om känslan är att jag kunde gjort många fler egentligen.

Trots årets succé är Hampus tämligen övertygad om att hans sista match är spelad, endast 27 år ung. Han känner sig färdig på planen och ska nästa säsong istället agera tränare.

– Sexan blev inte den tävlingen vare sig på match eller träning som jag var van vid så detta känns som ett bra avslut. Jag ser riktigt mycket fram emot att bli tränare, och ska jag vara ärlig tror jag att huvudet är bättre än fötterna när det handlar om fotboll.

Kommer du kunna hålla dig från planen då?
– Det är verkligen min tanke. Vi har Simon Preissler i staben också och han är ett bättre alternativ om det är tunt med folk. Men överlag är truppen både bredare och bättre inför nästa år. De yngre har fått känna på seniorspel en säsong och de nya spelarna vi har fått in är ju också väldigt starka.

Om du gjorde 36 mål, hur många gör Oliver Östlind och Fredrik Johansson nästa år?
– Haha, vi har även Martin Andersson som är riktigt vass framåt. Som lag borde vi komma upp i hundra mål och ett par spelare kan nog säkert toppa mina 36.

Slutställningen i Måltjuven.

Lämna en kommentar