ANNONS:
ANNONS:

Nu ska DM-grupperna avgöras

Den här helgen spelas avslutningarna i samtliga DM-grupper, och det är många lokala lag som har chans att avancera till slutspel.
Vi ger er förutsättningarna i alla grupper med lokalt intresse.

DM-Kollen

På herrsidan är det många lag som spelar avgörande matcher i helgen. Utöver de 32 gruppsegrarna är det endast elva tvåor som tar sig vidare till 32-delsfinal, så det är hårda bud som gäller. Hemsjö IF är uteslutet ur DM efter att ha lämnat w.o mot Högvad. På damsidan är det något enklare att ta sig till slutspel. De tolv gruppsegrarna får sällskap av elva tvåor, som alla tar sig vidare till 16-delsfinal. Noterbart är att Holmalunds damer och herrar samt Vårgårda IK kliver in efter gruppspelet i kraft av deras högre divisionstillhörighet.

HERRGRUPPER

Vårgårda IK FK ligger trea men har chansen att både vinna och bli tvåa i gruppen inför avslutningen mot Trollhättans FK.
Länk till grupp 13

Stora Mellby SK ligger tvåa och spelar en helt avgörande match i kväll fredag. Seger bör räcka för avancemang, medan kryss säkrar en mer oviss andraplats.
Länk till grupp 14

Sollebrunns AIK ligger tvåa och har alla möjligheter att att behålla eller förbättra den placeringen mot gruppjumbon Trollhättans IF.
Länk till grupp 15

Gerdskens BK, som spelar med sitt U-lag, ligger tvåa och spelar en avgörande match mot Lödöse/Nygård. Seger bör räcka långt med tanke på en bra målskillnad.
Länk till grupp 18

Herrljunga SK måste vinna gruppavslutningen mot Axvall för att hoppat om avancemang ska leva. För att bättra på oddsen skulle en storseger sitta fint.
Länk till grupp 21

Alingsås IF måste vinna mot Arentorp/Helås med två mål för att vinna gruppen.
Länk till grupp 22

BK Spark är utslaget efter sina två förluster. Den tredje matchen saknar betydelse ur resultatsynpunkt för Alingsåslaget.
Länk till grupp 27

Södra Härene och Annelund möts på lördag och gör upp om andraplatsen. Kryss tar knappast någon vidare, medan en storseger kan ge avancemang.
Länk till grupp 29

Frisco har en möjlighet att bli tvåa i gruppen, men det är inte troligt att fyra poäng räcker för att slå sig in bland de elva bästa tvåorna.
Länk till grupp 31

 

DAMGRUPPER

Hemsjö IF, som fick en gratisplats i DM, har efter storvinsten mot Åsaka goda chanser. Har spelat klart, men går förmodligen vidare ”i kavaj”.
Länk till grupp 7

Holmalunds IF Akademi har gjort processen kort med sina motståndare i DM. Redan klar gruppetta, trots att de står över sista rundan.
Länk till grupp 8

Frisco har allt i egna händer och står efter två segrar med ena benet i 16-delsfinal.
Länk till grupp 9

Södra Härene har mycket stora möjligheter att ta sig vidare efter tre gratispoäng mot Bergdalen. Poäng mot Svenljunga betyder gruppseger.
Länk till grupp 10

Alingsås KIK är i praktiken klart för slutspel och ska så klart vinna mot Lidköpings FK Akademi. Sollebrunn får avvakta och se om deras tre poäng och -3 i målskillnad räcker.
Länk till grupp 12

Några träningsmatcher spelas också i helgen. Vårgårda IK tar emot seriekollegan Vara SK på lördagen medan Holmalunds damer åker för att möta Hovås/Billdal samma dag.  Även HIF Akademi möter Hovås/Billdal, men då handlar det om deras Tipselitlag F19. Vidare spelare Hemsjös damer borta mot Främmestad/Elmer/Fåglum/Nossebro. Slutligen har vi Holmalunds herrar som bortaspelar mot Västra Frölunda och Gerdskens BK som spelar borta mot Hisingsbacka.

4 svar på ”Nu ska DM-grupperna avgöras”

Lämna en kommentar