ANNONS:
ANNONS:

Nu ska flera lag igång

Några fler premiärmatcher gör att vi den här gången enbart fokuserar på de matcher där poäng står på spel.

Gerdskens BK – Trollhättans BoIS
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: GBK vann en träningsmatch mot BoIS för en dryg månad sedan men det tror jag inte betyder särskilt mycket här. Trollhättegänget hängde kvar med ett litet nödrop i nordvästra trean i fjol, men det har hänt en del i truppen och det är möjligt att jag underskattat dem när jag tippade dem som bottenlag. Men här på hemmaplan ser jag Gerdsken som favorit och allt annat än tre poäng vore en missräkning. Därför får gulsvart tipset, även om jag kanske inte tror på någon klang och jubelföreställning. Premiärer blir ju sällan det.
Tips: 2-0.

Tidaholms GoIF – Holmalunds IF
Serie: Division 3 mellersta.
Kommentar: En nykomling på bortaplan betyder ofta en tuff premiär. Det tror jag också det kan bli för Holmlaund, som å andra sidan kan gå ut och fokusera på defensiven och sedan ta tillvara på det som dyker upp framåt. Känns som HIF har en större tuppkam än för ett år sedan och jag tror också man får med sig ett helt okej kryss hem från Tidaholm.
Tips: 2-2.

Brämhult – Alingsås IF
Serie: Division 4 södra.
Kommentar: Ettan mot jumbon i mitt tips, och då kan det väl bara sluta på ett sätt? Ja, självklart är det så. Det här kommer AIF vinna stort, frågan är bara hur stort?
Tips: 0-6.

IK Frisco – Falköpings KIK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: En lurig premiärmatch mot ett Falköping som jag inte tror är så dåligt. Men Friscos organisation, tyngd och erfarenhet borde räcka till att behålla alla tre poäng här och ge laget en flygande start i seriespelet.
Tips: 3-1.

Alingsås FC – IK Rössö
Serie: Division 1 norra.
Kommentar: Lite av en nyckelmatch direkt när två förmodade lag från övre halvan drabbar samman. Sent på fredagseftermiddagen kom också beskedet att återvändande Moa Jarl hinner bli spelklar till matchen och det ökar så klart hemmalagets chanser i den historiska premiären. Jag tror på en målsnål historia med en uddamålsvinst för AFC.
Tips: 2-1.

Vårgårda IK – Karlstad BK
Serie: Division 2 norra.
Kommentar: Seriens storfavorit Karlstad BK vann planenligt sin premiär och här är värmlänningarnas plan att avfärda Vårgårda och ta tre nya poäng. Ett VIK som fortsatt dras med skador, men som kämpade till sig ett kryss i sin premiär. Det krävs nog en liknande utdelning framåt och en liknande medstuds för att det ska bli rödvita poäng här. Men jag ger inte hemmalaget så stora chanser att skrälla här.
Tips: 0-3.

Lämna en kommentar