ANNONS:
ANNONS:

Ny i byn

Så var det dags för årets första gästinlägg. Henrik Järåsen är först ut och han inleder med hur det gick till när han som nyinflyttad i stan skrev på för SK Mjörn. 

År 2016. En kall, mörk, men frisk höstkväll i oktober var det dags för träning på Alströmervallen. Jag trampade iväg från Bolltorp med fotbollsskorna i cykelkorgen. Lite pirrigt sådär. Mina tidigare erfarenheter från provträning med ett nytt lag i en ny stad var egentligen bara goda. Tallboda IF i Linköping och Stigtomta IF i Nyköping har gett mig minnen och vänner för livet. Det ska väl gå bra det här. En vet aldrig, är de för bra för mig? Håller fotbollen högre klass här i Västergötland än i de andra distrikt jag lirat i? Det var förvisso division sex men ändå. Jag var nyinflyttad och hade inga andra vänner i stan än de jag träffat genom min sambo.

Några gubbar trillade in, en del av dem kom i bilar direkt till planen. Andra dök upp från någon typ av skollokal i periferin. Tränaren anlände. Energifylld göteborgsdialekt med inslag av Mellerud. Käckt!

Träningen inleds med kvadraten och jag får erfara att laget innehåller spelare som inte viker sig för en glidtackling, kul!

Under samma höst/vinter fick jag kontakt med Anthon Gustavsson som berättade att han just hade avslutat säsongen i trean med Holmalund. Han frågade mig om min tidigare karriär och jag redogjorde kort om mitt harvande i division 4-6 med en peak i 17-årsåldern där kval till trean var höjdpunkten. Jag sa det förmodligen lite nöjt sådär, helt ovetandes om att jag pratade med en av stans bästa spelare. Lite som att säga att jag är bra på sås till Leif Mannerström…

Han tyckte att jag skulle testa på hans moderklubb (Stora Mellby) då de var ett gött gäng. Sagt och gjort. Jag var lite sugen på att testa ett lag högre upp i seriesystemet. Efter två provträningar insåg jag dock att min research var totalt urusel. Laget i fråga var också ett lag i sexan. Pin. Men föreningen gav ett seriöst intryck och jag tror att de har något fint på gång under 2019. Med tanke på Mellbys geografiska placering (3 mil hemifrån) landade min påskrift tillslut på Västra Bodarnes stolthet, SK Mjörn.

Med två år i klubben i bagaget, var det rätt val? Givet bror som de störande kidsen säger.

Men när det handlar om att hitta en klubb på lägre nivå så är det ju mycket kontakter, någon känner någon osv.

Fotbollen betyder mycket för mig, det är min utsläppskanal vad gäller energi och härj och då vill jag också ha något tillbaka. Är det träning så är det träning, då känns sjunde säsongen av Sveriges mästerkock eller brylkrämsmaraton med lillsyrran som rätt trista bortförklaringar för att skippa träningen. Känslan av att tillhöra ett lag där en vet vad en kan förvänta sig av sina lagkamrater och de förväntningarna stämmer överens med ens egen vision, det är tillfredsställelse det.

Mitt kära Mjörn har de två senaste säsongerna varit med där uppe och fightats i seriens övre del. Våra toppar har varit höga men våra dalar har inte varit att leka med de heller, om du fattar vad jag menar. Är det någon gång vi borde kunna ge oss själva en ärlig chans så är det i år när vi har fått in fina förstärkningar från Böisarna i norr. Nu när Tobias Brodin har lagt av som coach så är han ju given i startelvan. Sticker ut hakan, drar in framtänderna och påstår att han är stans kvickaste 76:a! Sjuuuka trumpinnar till snärtiga ben alltså.

Slutligen vill jag klargöra att mina texter som gästskribent kommer att präglas av en extremt knallröd tråd (och ironi).

2019, vad har du i kikaren? Jag hoppas att 2019 blir ett skadefritt år med många härliga nickdueller och segrar på övertid. Tagga till nu fotbollsfamiljen! Försäsong – kom då!

FAKTA HENRIK JÄRÅSEN
Födelseår: 1988.
Familj: Fästmö, en son.
Bor: Western Ängabo.
Klubbar i karriären: Lysviks IF, IK Östria Lambohov, Rinns AIK, Torsby IF, Tallboda IF, Stigtomta IF, SK Mjörn.
Lokal favoritklubb: Mjörn.
Nuvarande roll i den lokala fotbollen: Subjektivt: Destruktiv mittback i SK Mjörn. Objektivt: Näst bäst i Mjörn 2018 enligt spelartruppen. Olle Hedlund är kung!

4 svar på ”Ny i byn”

Lämna en kommentar