ANNONS:
ANNONS:

Om sparbanken Cup och lite annat

Så var det dags för årets första Bredsida. Det blir mest fokus på Sparbanken Cup, men också en del annat i en klassisk måndagsmix.

Sparbanken Cup är för de flesta lagen startskottet för en ny säsong. Den här gången var det Vårgårda IK som drog det längsta strået, och av det jag såg av turneringen var det just VIK som var det bäst spelande laget den här gången. Hassan Najafi var en riktigt sevärd lirare och Samuel Rundqvist tyckte jag visade att han blir en tillgång på Tånga under 2019. Dessutom var nog Niklas Eriksson turneringens bästa målvakt med flera svettiga parader.

….

Starkt av Östadkulle att gå till final som division 6-lag. I semifinalen mot Stora Mellby var det inget snack, även om även SMSK:s prestation som division 6-lag också var riktigt bra.

….

På tal om ÖSK måste man nämna Markus Larssons aktion i kvartsfinalen mot Säven/Hol. ÖSK hade 2-0 inne och domarna dömde mål, men Larsson trädde då fram och sa att målet gjordes med handen. Fair play i sin renaste form.

….

Samma kvartsfinal slutade med turneringens enda straffavgörande. Det märktes att det inte sker särskilt ofta för proceduren med straffarna tog en stund att få igång. Det var enda missen i ett annars – som vanligt – prickfritt arrangemang. För övrigt tycker jag det hade räckt med tre straffar var istället för fem innan suddenstraffarna tog vid.

….

VIK och Holmalund gjorde upp i den ena semifinalen. Trodde på förhand att det var den moraliska finalen, men i efterhand gick det väl lätt för VIK för att ge matchen det epitetet.

….

VIK:s Carl Svensson tog plats som targetspelare när han var inne på planen. Det gjorde han mycket bra och får nog betraktas som svårast att flytta på i Vårgårda Sporthall.

….

Dagens hårdaste skott kom från Benjamin Hacker när han dunkade in en volley mot Holmalund. En riktig pärla.

….

Det var första gången jag såg alla trillingarna Abdisalam på en och samma gång. En trevlig bekantskap, och jag vidhåller att trion kommer bli en tillgång i Holmalund.

….

Gerdsken och Alingsås IF försvann redan i gruppspelet. Det får väl ändå antecknas i kolumnen för överraskningar? Den enskilt största överraskningen torde annars ha varit att SMSK slog Gerdsken med 7-0.

….

Marcus Sjöstedt slutade med fotboll för ett år sedan. Han hoppade ändå in några matcher i ÖSK i år och nu var han snudd på bäst i laget. För ÖSK:s del vore det bra om han kör för fullt under 2019.

….

Vet inte om det stämmer, men min känsla var att det bommades fler straffar än vad som gjorts de senaste åren. Överlag tycker jag också att de flesta målvakterna gjorde bra insatser, både på straffar och i spelet.

På vissa straffar behövde målvaktens inte ens ingripa, som när Annelunds Tobias ”Åke” Andersson var närmare krysset på kortväggen än krysset på målramen. Men det finns något fint i det också.

….

Vårgårdas Richard Wartmark går i mina ögon från klarhet till klarhet. Han är ett tydligt exempel på att det går att lämna en division 5-miljö och på några år utvecklas till något betydligt bättre om man tränar hårt och ger allt för laget. Numera kryddar han sitt slit med en hel del finesser, och var en av turneringens bättre spelare.

……………..

Den senaste tiden har vi avslöjat årets gästskribenter här på sajten. På onsdag bjuder Henrik Järåsen på första texten, och efter det är vi igång med ännu en säsong på den fronten. Härligt, tycker i alla fall jag.

De övriga fyra som kommer synas på sajten är Ronia Gustafsson, Peo Häggström, Julia Gillqvist och Calle Skoglöf. En starkt kvartett.

……………..

På tal om ny säsong. Efter närmare ett och ett halvt år med rehab och några halvhjärtade försök till att testa fotboll igen tycks mitt knä nu vara hyfsat återställt. Jag har tränat två gånger inomhus utan att känna av någonting och det bådar så klart gott. Vet ännu inte om det blir en hel- eller halvhjärtad comeback, men jag hoppas i alla fall att det ska bli mer fotboll för egen del än det blev 2018.

……………..

Att David Lager lämnade Vårgårda IK var ett mycket stort tapp. Känslan är att något nytt behöver in där om topp fem ska kunna nås, men jag kan så klart ha fel där.

……………..

Försäljningen av annonsplatser till företag inför 2019 har i vinter varit mer tungrodd än tidigare. Tackar så klart de företag som valt att hoppa på tåget, men nämner samtidigt att det finns lediga platser för de som vill vara med oss under fotbollsåret som väntar.

……………..

Nu är det även dags för föreningarna att boka in sina matchannonser inför årets seriespel. Bokar man ett årsabonnemang får man som vanligt bästa pris så det är bara att höra av sig om man vill synas på sajten och förhoppningsvis locka lite mer publik till sina hemmamatcher.

……………..

Jag gissar att så gott som alla lokala lag kör igång med träningen den här veckan. En del kör inne, en del kör ute och en del blandar inne, ute och ren fys. Mitt SMSK har valt att förlägga ett pass i veckan i Tångahallen och två pass på konstgräset i Sollebrunn. Lite annat än min första seniorsäsong då det var löpning i Erskaspåret, styrka i B-hallen och en halvrisig grusplan som gällde.

Ibland undrar jag hur många av dagens ungdomar – som även med nutida förutsättningar tröttnar och slutar med fotboll – hade tagit sig igenom vintermånaderna för 20 år sedan. Eller så är det just de bättre yttre förutsättningarna som gör att många inte får chansen (eller tvingas?) att odla sin lidelse för sporten och då väljer den enkla vägen när det tar emot lite?

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar