ANNONS:
ANNONS:

Ny måndag – ny Bredsida

Vi kör ännu en Bredsida nu när en nya vecka drar igång.

Gruppepelet i DM är över och på damsidan kan vi konstatera att Sollebrunn/Långared imponerade och tog sig vidare efter tre raka segrar.  Det betyder 16-delsfinal mot Lödöse/Nygård, och det blir så klart något att bita. Bjärketjejerna var enda lokala gäng att ta sig vidare från gruppen efter att Alingsås KIK förlorat sin avslutade match mot Falköpings KIK. Hemsjö var nära att vinna sin grupp, men krysset i seriefinalen räckte inte då Främmestad/EFFK/Nossebro vann gruppen på målskillnad.

………….

På herrsidan vann Alingsås City gruppfinalen mot Östadkulle och får därmed möta Alingsås IF i kommande utslagsmatch. Även Annelund får möta ”storebror” i nästa omgång då Vårgårda IK står för motståndet. Annelund vann sin grupp efter wo-seger i helgen. Vidare från gruppen gick också Herrljunga SK efter 1-1 i sista matchen mot Gällstad. Sollebrunn förlorade sin gruppfinal mot Levene/Skogslund medan Hemsjlö, Mjörn och Södra Härene aldrig var riktigt nära att ta sig vidare – trots att det blev var sin seger helgen som gick.

Vi påminner om DM-sidan där ni kan se slutställningen i alla grupper. 

………….

Det betyder att vi har följande slutspelsträd med lokalt intresse.

DAM (16-del)
Sollebrunn/Långared – Lödöse/Nygård

Mariedal – Alingsås FC

Skövde KIK – IK Frisco

HERR (32-del)
Alingsås City – Alingsås IF

Annelund – Vårgårda IK

Rångedala – Gerdsken

Trässberg – Holmalund

Herrljunga – Torestorp/Älekulla

………….

Alingsås FC lirade träningsmatch i helgen och fick bara med sig 1-1 mot division 1-laget Rössö. Nu är det bara två veckor kvar och två matcher kvar att lira. igång det vägvinnande anfallsspelet bredvid försvarsspelet som ändå fått sig flera rejäla prov i cupspelet. Tror nog att Lars-Petter Björk vill se en liten höjning av kvalité se här sista veckorna inför premiären.

………….

Vårgårdas träningsmatch mot Herrestad blev inställd. Om jag tolkar deras Twitterkonto rätt var anledningen många skador i VIK-truppen.

………….

Holmalunds fick inte med sig mycket från möten med Stenkullen. 3-0 i baken efter att de röda varit ineffektiva och Stenkullen kontrat på ett vägvinnande vis. Nya tag där.

………….

Alingsås IF mötte division 3-laget Strömtorp från Degerfors och vann med 4-2. Oliver Östlind gjorde två mål och känslan är att offensiven innefattar många pålitliga matchvinnare på division 3-nivå. Nu var det Östlinds tur, senast var det Benjamin Hackers. Och i truppen finns ju som bekant ocksånamn som Christoffer Krabbe, Fronken Johansson, Axel Heljegård och Joel Karlsson.

………….

Gerdsken räckte inte till mot division 1-laget Vänersborgs IF. Var kanske inte mycket annat att vänta, så den torsken med 8-1 är det bara till att skaka av sig för de gulsvarta.

………….

Seriepremiären kommer som sagt närmare och närmare. Vi har nu tagit fram en tabellsida för 2022 varifrån ni hittar länkar till alla lokala tabeller. Där kan ni kika på premiärmotståndare och spelschema för ert favoritlag. För min del noterade jag att det vankas Bjärkederby redan i premiären när mitt SMSK cyklar för att möta Sollebrunn.

………….

Mjörn fortsätter att presentera spelare. Nu i helgen dök Arvid Skoglund (från Sollebrunn och äldre bror till Gerdskens Axel) upp i laguppställningen och även den för mig okände Ajaz Hussein tillhör också de krigarna från Västra Bodarna.

………….

SMSK:s match mot Ubbhult/Hällingsjö blev det inget av då motståndet inte fick ihop lag. Det var tunt även i Mellbys trupp av olika anledningar, så jag hade en förfrågan om deltagande att behandla när beskedet om wo tickade in. Tre träningar har det blivit, och kanske är det en fjärde på gång kommande vecka.

………….

Skalet till det stora Vårtipset är gjort, men det återstår finjustering inför kommande publicering. Som vanligt chansas det hejvilt i hopp om att inte gör abort sig alltför mycket.

………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

3 svar på ”Ny måndag – ny Bredsida”

Lämna en kommentar