ANNONS:
ANNONS:

Ny tränare klar – och flera spelare har tillkommit

Ny tränare och flera nya spelare. Visst ställer Sollebrunns AIK ett damlag på benen även 2015.
– Det har varit en hektisk höst, men det känns jättekul att vi har kommit så här långt, säger Gittan Bergqvist i damsektionen.

Truppen var förhållandevis tunn under 2014 och tidigare i höstas gick rykten om att Sollebrunns AIK skulle tvingas lägga ner sitt damlag. Men nu är det annat ljud i skällan.

– Nu har vi fått ihop detta så det känns helt okej. Vi har 16-18 renodlade damlagsspelare plus några som är ute och reser som kommer hem under säsongen, så förhoppningsvis kan truppen breddas allt eftersom, säger Gittan Bergqvist.

De nya spelare det handlar om är Anna Andersson, Ellinore Schwartz och Maria Eriksson som alla gör comeback efter ett par års uppehåll. Vidare ansluter Matilda Frank, Lisa Sörlin och Elin Svensson från IK Frisco, där de spelat efter att Långareds BoIS lade ner sitt damlag för ett par år sedan. De många nyförvärven gör att truppen ser bred ut även om Jessica Qvist har lämnat för Trollhättans FK.

– Vi har jobbat mycket för att tjejerna skulle få tillbaka lusten till fotboll och det känns som det är mycket positivare tongångar nu. Tjejerna börjar tro på att vi ska ha ett lag och ser fram emot nästa säsong, säger Gittan Bergqvist.

Som lokalfotboll.se/0322 tidigare skrivit om var Kenneth Aronsson en tänkbar nygammal tränare för SAIK. Och nu när truppen börjar ta form berättar Gittan Bergqvist att parterna är överens.

– Inget är påskrivet än men vi är muntligen överens och det känns jättebra att få in Kenneth igen. Han kan sprida glädje i truppen och dessutom är det klart att även Lena Karlsson återvänder och assisterar Kenneth. Så det känns verkligen roligt inför nästa är, säger Gittan Bergqvist.

Här kan ni läsa vad Kenneth Aronsson sa till lokalfotboll.se/0322 för ett par veckor sedan.

Lämna en kommentar