ANNONS:
ANNONS:

Om futsal och en del annat

I dag är det måndag. Det betyder inte nödvändigtvis en Bredsida den här tiden på året, men i dag är det ändå dags för en personlig krönika igen. 

När detta publiceras befinner jag mig i skidbacken med familjen. Efter ett uppehåll på över kanske 15 har jag de senaste tio åren skapat en årlig tradition med några skiddagar den här tiden på säsongen. Ett härligt avbrott i vardagen och dessutom riktigt roligt.

Men som så många gånger förr betyder en härlig semester att man missar någonting annat. Den här gången går jag bet på de två första matcherna i Sveriges VM-kval i futsal, som den här veckan avgörs i Estrad Alingsås. Tanken är dock att jag ska hinna hem och se lördagens gruppfinal mot Belgien, vilket ska bli riktigt skoj.

Inomhusfotboll – som numera heter futsal – har alltid legat mig varmt om hjärtat. Antar att det blir så för en spelare som har tekniken som sin främsta styrka och löpsteget som sin största svaghet. Mina första inomhusträningar gjordes med filtboll i Bjärkehallen och i mina första upplagor av Kycklingcupen gick vi från Bjärke förvånansvärt långt i turneringen. Minns att Holmalunds Mikael Prodér och tvillingarna Martin och Fredrik Larsson i Östadkulle inte sällan dominerade de där tillställningarna när vi var runt tio bast.

Som åskådare Nattabollen i Nolhagahallen  var den givna höjdpunkten när det kom till inomhusfotboll. Ett år liftade jag med Nossebro IF:s spelartrupp in till deras och turnerings första match lördag morgon 05.00 för att sedan sitta där fram till sena kvällen. Ett gäng tekakor och en pizza från Milano var mitt sällskap tillsammans med kollegieblocket där varje grupp och resultat bokfördes med stor noggrannhet. Det var tider det. En ung Anders Svensson lekte fotboll med Nemanja Miljanovic i Elfsborg, Patrik Westberg styrde BK Sparks offensiv som flygande målvakt och Kjell Sultan gjorde gissningsvis sin 25:e nattaboll i svit.

Som seniorspelare har jag lirat cuper med blandat resultat. Med Holmalund vann vi Sparbanken Cup vid ett tillfälle, och jag har även förlorat två finaler i Sporhallen i Vårgårda. I Nolhagahallen torskade vi en final mot Gais ett år. Då hette deras stjärna Bobby Friberg da Cruz medan våran hette Klas Rubendahl. Men jag har även varit med och försvunnit tidigt i ett första gruppspel, som när vi i SMSK ställde ut tio par skor i Sporthallen i Vårgårda, förlorade våra två matcher och var hemma igen innan elvakaffet.

Men nu är det futsal som gäller. Har sett lite av landslaget på tv tidigare men nu ska det bli roligt att se en match på riktigt nära håll. Hoppas många alingsåsare hittar dit så det blir lite tryck i Estrad. Förresten vet man inte när man får chansen att se ett landslag tävlingsspela på sin egen bakgård nästa gång.

…………….

I fredags publicerades en lång och innehållsrik intervju med Mohammed ”Mommo” Abdulrahman. Här hittar du den om du gjorde annat då.

…………….

Nu när vi lite till mans krigar på med försäsongen kan det vara skönt att påminna sig om att matcherna ligger runt hörnet. Därför har vi lagt upp en sida under RESULTAT med alla lokala DM-grupper. Där kan vi enkelt följa hur det går för alla våra lokala lag. Du hittar sidan via menyn eller genom att klicka här.

…………….

Läste i AT att Alingsås IF fortsätter sin satsning mot Superettan 2026. Det senaste steget var att tillsätta Anders Hurtig som klubbchef och under honom förstärka organisationen med Alexander Nilsson och Magnus Zachrisson (senast tränare i Främmestad). Det är ofta ett måste att organisationen sitter på plats före de sportsliga resultaten, så det känns onekligen som ett steg i rätt riktning.

…………….

På tal om AIF har klubben blivit partner till Coerver Coaching. Det är en metod som fokuserar på att utveckla spelare från 5 till 16 år i tekniska färdigheter, både individuellt och i kombination med sina medspelare. Vet ingenting om metoden så kan inte bedöma den, men att AIF anslutit sig visar ändå att klubben vill något mer med sin verksamhet än tidigare.

…………….

Det har hänt en del på silly season-sidan. Som vanligt är det bara att hojta om vi har missat något.

…………….

Många föreningar har redan bokat in sina matchannonser inför 2019. Det betyder oerhört mycket för att sajten ska kunna leva vidare och utvecklas, så att vi även under 2019 får ett aktuellt forum för vår lokala fotboll.

…………….

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

 

Lämna en kommentar