ANNONS:
ANNONS:

Om helgen som gick

Vi drar igång en ny vecka med en Bredsida.

Vårgårda var favorit i hemmamötet med Tidaholm och ledde med 1-0 i paus. Att då inte få med sig något från matchen var så klart en stor besvikelse. Chanser saknades inte, men hemmalaget hade varken klass eller tur nog för att sätta dit bollen. Istället tog Tidaholm tillvara på ett olyckligt bolltapp strax utanför straffområdet och avgjorde matchen med cirka kvarten kvar.

En knapp seger i Karlstad och en förlust hemma på Tånga. Nej, om nu VIK ska vara en maskin den här säsongen behöver den köras in och bli lite mer väloljad inför höststarten.

……………..

Ina Österlind. Där har ni helgens spelare i den lokala fotbollen. Hennes hattrick borta mot Mallbacken – som hade hållit nollan i de två första matcherna – säkrade AFC:s första seger i årets seriespel. Nu har Österlind gjort fyra mål på tre matcher och är hittills huvudrollsinnehavaren i den offensiva produktionen i Alingsåslaget.

Nu fortsätter veckan med två hemmamatcher. Först mot Sandviken på onsdag och sedan mot Hammarby på lördag. Känslan är att segerchanserna i första uppdraget är goda och då kanske man även kan skava sig till en poäng även mot topptippade Bajen. Men nu gäller det att ta en sak i taget, och klarar man av att ladda om inför onsdag och då ta en trea mot Sandviken har AFC fått en kanonstart på årets äventyr.

……………..

Kan man ta sista chansen i den tredje omgången? Ja, kanske det här konstiga året, för om inte Gerdsken hade besegrat Främmestad i fredags är känslan att det hade blivit väldigt svårt att blanda sig i toppstriden. Men nu blev det en skön 3-1-seger och GBK kan gå till sommarvila med en ganska skön mix av nöjdhet och hunger efter mer.

Snackas om att Valentino Trumstedt gjorde en grym match som han fick kröna med en fullträff. Har sett honom lite för lite live, men alltid roligt med yngre förmågor som slår igenom i seniorsammanhang.

……………..

Vänersborgs FK vann sin första match i division 2. Sedan åkte man till Noltorpsvallen och blev överkörda med häst och vagn. Att Alingsås KIK gjorde 5-1 på VFK i premiären understryker att man ska ta de blåvita på största allvar även i den här divisionen.

Förmodade skyttedrottningen Linnea Ström gjorde hattrick direkt och det överraskade egentligen ingen. Utom möjligen Vänersborgsspelarna då.

……………..

Det var heta känslor både under och efter derbyt mellan Södra Härene och Östadkulle. Jag tippade gulsvart 2-1-seger i Helgens Hetaste, men det var istället Hära som vann med de siffrorna. Nu har SHIF fått en kanonstart och skaffat sig ett litet övertag på ÖSK i den fortsatta toppkampen.

Matchen följdes av lite tjafs på Twitter mellan lagens spelare och tränare. Kanske inte det bästa forumet för diskussion, men ändå underhållande på något vis och ännu ett bevis på att fotbollen berör även när det handlar om division 6.

……………..

Sollebrunns damer har fått en kanonstart i trean med två raka segrar. I samma serie hade Hemsjö en tyngre premiär när man föll med hela 4-0.

……………..

Mitt SMSK lirade premiär genom att spela 0-0 borta mot Wargön. En match där lagen hade ett par bra möjligheter var, men fan vet om inte vi hade någon mer fet chans. Men det kunde ha svängt över åt vilket håll som helst så krysset var på intet sätt orättvist.

För egen del blev det till att stångas i 90 minuter i värmen. Ett skott i överkant ribba och en svag nick i ett kanonläge blev facit, och nu när ingen av de bollarna hittade nätet var det bästa för min del att gubbvaderna höll. Kul att spela match igen också – det var ett tag sedan.

……………..

Det stora sommartipset är nu överstökat. Det brukar alltid bli några rejäla missar när det handlar om lag utanför vårt område, och så blir det naturligtvis även i år. Säsongen är fortfarande ung, men just nu är en av de hetaste kandidaterna IFK Falköping i herrtrean. De har torskat två raka matcher och ser ut att vara en bit från den tredjeplats jag tippade dem på.

Ett annan tänkbar stormiss skulle kunna vara Trollhättans IF i västra femman som vaskade sin premiär med 0-4. Men en match är ingen match, som det heter.

……………..

Tabellsidan börjar vakna till liv och det var verkligen på tiden. Titta här och njut.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

2 svar på ”Om helgen som gick”

  1. Är väl lite av en rolig grej att kunna hetsa lite med varandra efter en tuff derby batalj, jag tror att vi alla pratar och hejar på varandra på gatan idag ändå, även om vi helt klart hade en olik syn på vissa saker under matchen..

    Svara

Lämna en kommentar