ANNONS:
ANNONS:

Om veckan som gick

Vi kör igång en ny vecka med ännu en Bredsida.

Det glödheta toppmötet i Lidköping mellan LFK och AFC slutade i dir för alingsåsarna. Melissa Davin och Olivia Sultan var målskyttar bnär AFC vann med 2-0 och därmed leder Lars-Petter Björks gäng serien efter nio omgångar. Otroligt imponerande, och det är som alla förstår de blott tre insläppta målen som är och varit nyckeln till framgången. Säsongen är givetvis lång och det är mycket hårt arbete som återstår, men för första gången på länge finns det en rimlig chans att Alingsås har ett allsvensk lag i fotboll igen 2023. Fasen vilken rolig fortsättning i Elitettan vi har framför oss.

……………..

Frisco låg under med 2-0 mot Ljungskile och blev utan poäng trots att bortalaget gaskade upp sig och reducerade genom Alexandra Schwartz. Fortsatt jämnt runt strecket där Frisco är med och hugger i mitten av tabellen.

……………..

I herrtrean har det varit full aktivitet i veckan med dubbla omgångar. Alingsås IF bröt sin lilla negativa trend när Axel Heljegård sköt 2-1 i slutminuterna borta mot IFK Mariestad, och sedan väntade Trollhättans BoIS hemma på Mjörnvallen i går. Där blev det en ny seger – nu med 3-0 – och AIF sätter därmed press på Skövde i toppen av tabellen. Viktigt att studsa tillbaka efter de två förlusterna härom veckan.

……………..

Gerdsken tog sin första seger för säsongen borta mot IFK Tidaholm och laddade sedan om för derby mot Vårgårda IK. Där kom andra raka vinsten och helt plötsligt är GBK varken jumbo eller långt ifrån strecket. Nu är det endast målskillnad som skiljer GBK mot lagen ovanför strecket och då skiner solen på G-vallen igen.

Starkt att göra två mål mot Vårgårda som varit mycket bra defensivt hittills. VIK vann dock veckans första match med 1-0 efter att Kelly Blomgrens skott till slut letat sig in i nät. Lite bättre fart på målproduktionen skulle behövas i VIK för att hoppet om topp två ska leva vidare på riktigt allvar. Men fortsatt en stabil placering på övre halvan och best of the rest bakom AIF och Skövde.

……………..

Holmalund befinner sig just nu i en mycket tung period och efter pisk med 4-3 borta mot Brålanda är laget nu jumbo i tabellen. Sex förluster på de sju senaste matcherna är facit efter den fina starten på seriespelet, och nu har HIF dalat ända ner i botten. Och närmast väntar derby mot Alingsås IF – så det är hårda bud på Brogårdsvallen för tillfället.

……………..

Alingsås KIK föll med 0-4 mot Zenith. Trenden är därmed densamma som på senare tid i division 2.

……………..

I femman räckte Annelund inte till mot Grolanda/Floby utan föll med 4-0 hemma på Centret. En svag start på matchen förstörde det hela för hemmalaget, och min känsla om att jag inför säsongen överskattade både Annelund och Herrljunga blir allt starkare. HSK tog å sin sida en stark pinne mot Skultorp, men ett kryss gör ju sällan särskilt mycket för tabellen. HSK fortsatt under strecket och Annelund något bättre ett par poäng ovanför samma streck. Men om en vecka – på nationaldagen – väntar vårens derby när AIF åker till Skoghälla. Spännande – i vanlig ordning.

……………..

Östadkulle rasade ihop som ett korthus i andra halvlek mot topplaget Wargön. Till slut blev det dystra 9-1 i baken för Per Krantz gäng. I samma serie förlorade Mjörn mycket oväntat hemma mot Trollhättans IF med 3-2. Detta trots att både jag och Gabriel Skarrie – när vi stötte på varandra i lördags och växlade några ord – var överens om att detta var en match som skulle vinnas. Nu är Mjörn insyltat i botten, tillsammans med ÖSK och ett par lag till.

……………..

I Boråssexan hoppades Spark på första segern hemma mot Sandhult. Men det gick inte alls, utan Spark föll med hela 7-1 trots ett tidigt ledningsmål.

Hemsjö hade inte heller någon vidare helg när det ”bara” blev 2.2 mot Hedared. Skriver bara för att det var Hedareds första poäng för året.

För Citys del väntar det toppmöte borta mot Sparsör i morgon tisdag. Vågar påstå att förlust där gör vägen mot serieseger på gränsen till för brant, större marginaler finns inte i sexan. Men å andra sidan skulle en seger öppna upp för ett riktigt spännande fajt med Borås AIK. Intressant det där.

……………..

I parallella serien tog Södra Härene en mycket stark trea mot Hjärtum och spetsade därmed till toppen av tabellen. Hära smyger med, och det gör även mitt SMSK efter 4-3 borta mot Frisco. På gemytliga Katebovallen blev vi proffsigt mottagna och det var full aktivitet med träningar på B-planen. Lite förvånande att Frisco ännu står utan seger faktiskt. Kevin Korpås är stor, stark och allmänt bra, Jonathan Blomberg håller fin klass i målet och i backlinjen finns det gott om rutin med Pierre Andersson, Jasmin Hasak och Fisnik Tahiri.

Sollebrunn blir nästa lag för Frisco att möta då de drabbar samman på Nya Bjärkevi i afton. SAIK som närmast kommer från 1-2 mot TFF lär vara riktigt revanschsuget.

Mitt SMSK spelade ingen match i helgen utan all kraft lades på klubbens stora loppmarknad som nu gjorde comeback efter pandemin. Trevligt, välbesök och väldigt lyckat är mitt amatöromdöme av lördagens begivenheter på Brynet.

……………..

I damfyran fick ÖSK/SHIF inte ihop lag i derbyt mot VIK. Dock ingen wo-match, utan lagen beslutade att hitta ett nytt datum. Skönt att det gick att lösa.

För Sollebrunn/Långared väntar match Arentorp/Helås på tosdagskvällen. Kanske läge för första poängen då?

……………..

Tungt slut på den internationella säsongen för oss som håller en tumme på Liverpool. Bara att säga grattis till Real Madrid och damma av den gamla klyschan från Robert Perlskog: ”Mål förtjänar man inte, dom gör man”.

……………..

Påminner ånyo om tabellsidan.

……………..

Håller du med om ovanstående? Eller tycker du att den här Bredsidan är en riktig snedspark från min sida? Kommentera gärna nedan.

Lämna en kommentar