ANNONS:
ANNONS:

Östadkulle SK Dam

I den här serien tar vi pulsen på de lokala lagens försäsonger. Hur ser uppläget ut? Hur mycket tränar man? Hur tränar man?
I dag handlar det om Östadkulle SK.

Försäsongskollen

Östadkulle SK kommer säsongen 2015 att ställa upp med ett damlag i division fyra och tränare Martin Lindstrand ser positivt på framtiden.

– Vi snittar ungefär 20 tjejer per träning och det kan variera lite vilka som kommer, men vi har nog 25 aktiva spelare i dagsläget.

För tillfället tränar laget en gång i veckan och då inomhus, men under februari och mars blir det annat.

– Det blir förhoppningsvis två till tre pass i veckan, säger Lindstrand, som berättar vidare att det blir Tånga hed som blir träningsanläggning under försäsongen.

Merparten av spelarna i laget har lirat fotboll förut och kommer antingen direkt från annan klubb eller tillbaka från uppehåll sedan något år tillbaka. Målsättningen för Lindstrand är att laget ska hamna någonstans i mitten av tabellen när säsongen drar igång, men poängterar att det finns annat som är viktigare.

– Den största målsättningen är att hitta glädjen i fotbollen och få genemskap i gruppen, berättar Lindstrand, som vill att laget ska ha roligt tillsammans.

Det blir inget deltagande i DM för Östadkulles damer vilket är naturligt då anmälan till DM skulle skickas in innan damlaget var bildat. Träningsmatcher blir det dock en del men hur många är i nuläget inte helt klart.

FAKTA ÖSTADKULLE SK 
Antal träningar: En under januari, sedan två till tre.
Första träningsmatchen: 15 /3 mot Alingsås KIK.
DM: Deltar ej.

Lämna en kommentar