ANNONS:
ANNONS:

Oviss knäskada – och framtid – för Ronia

I våras var Ronia Gustafsson lagkapten i Holmalund. Nu krigar hon mot en besvärlig knäskada och funderar över sin fotbollsframtid.
– Det är rehab i fem veckor, sen får vi se om det behövs en operation, säger 23-åringen.

Ronia Gustafsson har försvunnit ur rampljuset under hösten. Annat var det i våras när hon var lagkapten i Elitettan, men när Jerry Carlsson tog över som tränare i somras valde han helt enkelt peta Gustafsson.

– Jag har spelat med F19 men har ändå följt laget under hösten. Tror jag har sett alla hemmamatcher, säger Ronia, som i dagarna fick ett tråkigt besked om den knäskada hon ådrog dig i en F19-match för tre veckor sedan.

– Jag fick svar på magnetröntgen och inre ledbandet och bakre korsbandet är skadat utan att vara helt av. Sen kunde de inte riktigt se om främre korsbandet också var skadat. Så det blir fem veckor med rehab nu och sen får vi se om det blir någon förbättring eller om det krävs operation. Tråkigt besked så klart, även om jag varit ganska förskonad från skador tidigare.

Med den färska skadan och den brokiga säsongen hon har bakom sig är hennes fotbollsframtid något oklar.

– Jag är ändå sugen på att fortsätta spela fotboll. Men vi får se hur det blir med allting.

På söndag håller hon tummarna för sina klubbkamrater. AIK står för motståndet i den sista omgången av Elitettan, och HIF ligger just nu under nedflyttningsstrecket.

– Det såg bra ut mot Kalmar och jag tror absolut att Holmen har chansen att slå AIK. Men det gäller ju också att Böljan inte vinner mot Östersund så det är klart att det är ett svårt läge. Men jag hoppas verkligen att det går vägen.

Lämna en kommentar